CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر بخشی ذهن آگاهی بر عزت نفس و تعاملات اجتماعی دانش آموزان دارای نارساخوانی

عنوان مقاله: اثر بخشی ذهن آگاهی بر عزت نفس و تعاملات اجتماعی دانش آموزان دارای نارساخوانی
شناسه ملی مقاله: JR_JLD-13-2_002
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرشته زارعی - دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
محیا یاریگرروش - استادیار گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
هدف: هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی ذهن آگاهی بر عزت نفس و تعاملات اجتماعی دانش آموزان دارای اختلال نارساخوانی بود.مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان دارای اختلال نارساخوانی شهرستان نیشابور در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بود، که به روش نمونه گیری در دسترس ۳۰ نفر(هر گروه ۱۵ نفر) انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های عزت نفس کوپر اسمیت (۱۹۷۶) و پرسشنامه ادراک تعامل اجتماعی کارول گلاس (۱۹۹۴) استفاده شد. گروه آزمایش مهارت های ذهن آگاهی کابات زین و همکاران (۱۹۹۲) را دریافت کردند. گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ و آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: نتایج نشان داد که بین گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون در عزت نفس و تعامل اجتماعی تفاوت معنی داری وجود دارد (۰۵/۰>P) و گروه آزمایش از عزت نفس و تعامل اجتماعی بالاتری برخوردار است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده، می توان گفت برنامه ذهن آگاهی بر بهبود عزت نفس و تعامل اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال نارساخوانی اثربخش بود. لذا پیشنهاد می شود متخصصان و درمانگران از این مداخله برای بهبود عزت نفس و تعامل اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال نارساخوانی استفاده نمایند.

کلمات کلیدی:
ذهن آگاهی, عزت نفس, تعامل اجتماعی, نارساخوانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1940968/