CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر میکرونیدلینگ بر کاهش میزان چین و چروک های دور لب

عنوان مقاله: تاثیر میکرونیدلینگ بر کاهش میزان چین و چروک های دور لب
شناسه ملی مقاله: JR_FEYZ-28-1_006
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

فریبا ایرجی - Skin Diseases and Leishmaniasis Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
امیرحسین سیادت - Skin Diseases and Leishmaniasis Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
فاطمه مختاری - Skin Diseases and Leishmaniasis Research Center, Department of Dermatology, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.
سید محسن حسینی - Department of Biostatistics and epidemiology, Faculty of Health Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
مریم فتاحی نسب - Skin Diseases and Leishmaniasis Research Center, Department of Dermatology, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: پیری پوست اجتناب ناپذیر بوده و روش میکرونیدلینگ برای بازسازی پوست مورد استفاده قرار می گیرد. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر میکرونیدلینگ بر کاهش چین و چروک دور لب انجام شد. روش ها: در این کارآزمایی بالینی، ۳۰ زن مراجعه کننده به کلینیک پوست (اصفهان) از ۲۲ دسامبر ۲۰۲۱ تا ۲۰ ژوئن ۲۰۲۲ (به شمسی باشد) مورد درمان قرار گرفتند. بیماران ۳ نوبت در فواصل ۲ هفته ای جلسات میکرونیدلینگ دریافت کردند. چین و چروک های دور لب با دوربین دیجیتال در شرایط مشابه و در فاصله ۳۰ سانتی متری، قبل از مداخله، ۶ هفته بعد از مداخله و ۳ ماه پس از آخرین جلسه درمان عکسبرداری شدند. عکس ها توسط ۲ پزشک متخصص پوست (درماتولوژیست) که نسبت به درمان ناآگاه بودند، بررسی شدند. خود بیماران نیز در ابتدا، سپس ۶ هفته و ۳ ماه پس از مداخله، بهبود را با استفاده از مقیاس تحلیلی تصویری (VAS) گزارش کردند. یافته ها: بعد از انجام جلسات میکرونیدلینگ، از دیدگاه درماتولوژیست اول، بهبود ضعیف در ۷ (۲۳/۳%)، بهبود متوسط در ۱۴ (۴۶/۷ %)، بهبود خوب در ۷ (۲۳/۳%) و بهبود عالی در ۲ نفر (۶/۷ %) مشاهده شد. از دیدگاه دومین درماتولوژیست، بهبود خوب در ۱۳ (۴۳/۳ %)، متوسط در ۱۱ (۳۶/۷ %) و ضعیف در ۶ نفر (۲۰%) مشاهده شد. از نظر بیماران، چین و چروک های دورلب در ۶ هفته و ۳ ماه پس از مداخله نسبت به ابتدا به طور معنی داری بهبود یافته بود (۰۰۱/۰P<). همچنین چین و چروک های دور لب به طور معنی داری پس از ۳ ماه نسبت به ۶ هفته پس از مداخله بهبود معناداری نشان داد (۰/۰۰۱P<). نتیجه گیری: با توجه به یافته های حاضر طبق نظر درماتولوژیست و گزارش بیماران، میکرونیدلینگ برای ۳ جلسه در فواصل ۲ هفته ای منجر به بهبود معنی داری در چین و چروک های دور لب شده است.

کلمات کلیدی:
Microneedling, Rejuvenation, Perioral Wrinkles, میکرونیدلینگ, جوان سازی, چین و چروک دور لب

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1942346/