CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه تاثیر داروهای آنتی کواگولان خوراکی و تزریقی در میزان خونریزی در بیماران تحت جراحی های ژنیکولوژیک انکولوژیک

عنوان مقاله: مقایسه تاثیر داروهای آنتی کواگولان خوراکی و تزریقی در میزان خونریزی در بیماران تحت جراحی های ژنیکولوژیک انکولوژیک
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-26-12_001
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سهیلا امینی مقدم - استاد گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
امینه عرب خزائل مهابادی - رزیدنت گروه زنان و مامایی، واحد توسعه تحقیقات بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: سرطان های زنان از جمله آندومتر، تخمدان، سرویکس و ولوو، از جمله سرطان های رایج زنان بوده و یکی از مهم ترین درمان های موثر، استفاده از تکنیک جراحی می­باشد. امروزه استفاده از داروهای ضد انعقادی تزریقی (هپارین و انوکساپارین) قبل و بعد از جراحی­های سرطان زنان در پروتکل­های درمانی رایج می­باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر داروهای آنتی کواگولان خوراکی (آپیکسابان) و تزریقی (انوکساپارین) در بیماران تحت جراحی ­های ژنیکولوژیک انکولوژیک انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ بر روی ۸۰ نفر از زنان مراجعه کننده به بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی ایران با عارضه سرطان زنان (تخمدان، رحم، سرویکس، ولوو و واژن، ...) که بیماری آنها توسط ارزیابی­های آزمایشگاهی، تشخیصی و پزشک متخصص تایید شده و برای جراحی تشخیص داده شده بودند، انجام شد. تمام بیماران بعد از ترخیص در طی ۲۸ روز از دو پروتکل درمانی دارویی ضد انعقاد خوراکی و یا داروی تزریقی استفاده کردند. اطلاعات دموگرافیک و شاخص های آزمایشگاهی بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده­ ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته­ ها: بین گروه­ های دریافت کننده ضد انعقاد­های خوراکی و تزریقی از نظر مدت زمان خون­ریزی و هم چنین مدت زمان بستری تفاوت معناداری وجود نداشت (۰۵/۰p). نتیجه­ گیری: استفاده از ضد انعقاد­های خوراکی و تزریقی، تاثیری در میزان خون­ریزی بعد از جراحی در بیماران مبتلا به سرطان­ های ژنیکولوژیک ندارد.

کلمات کلیدی:
آپیکسابان, جراحی­ های انکولوژیک, هپارین

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1947245/