CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برسی نقش رنگ در فضاهای آموزشی و تاثیر آن در ارتقای یادگیری و خلاقیت دانش آموزان (نمونه موردی: مدرسه ابتدایی شهید کاظم یوسفوند)

عنوان مقاله: برسی نقش رنگ در فضاهای آموزشی و تاثیر آن در ارتقای یادگیری و خلاقیت دانش آموزان (نمونه موردی: مدرسه ابتدایی شهید کاظم یوسفوند)
شناسه ملی مقاله: ICRSIE08_124
منتشر شده در هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

میثم ملک نیا - دانشجو گروه معماری
علی ایمانی - دانشجو گروه معماری
امین عمرانی - دانشجو گروه معماری
نسیم رفیعی راد - دانشجو گروه معماری

خلاصه مقاله:
یکی از عوامل موثر تربیتی در آموزش و پرورش جدید، نحوه معماری فضاهای آموزشی است .در تعلیم و تربیت جدید، فضای فیزیکی مدرسه نه تنها یک محیط خشک و بی روح در فرآیند یادگیری محسوب نمی گردد، بلکه به عنوان یک عامل زنده و پویا در کیفیت فعالیت های آموزشی و تربیتی دانش آموزان نقش ایفا می کند. به عقیده صاحب نظران تعلیم و تربیت، در یک نگاه سیستمی، چگونگی معماری مدارس و عناصر تشکیل دهنده آن مثل رنگ، نور، صدا، تجهیزات و جز آن می توانند در کنار سایر عوامل آموزشی و تربیتی اثرات قابل توجهی بر فراگیران و دانش آموزان باقی گذارند. با طرح این پرسش که آیا رنگ فضای آموزشی بر یادگیری تاثیری دارد؛ در جریان این پژوهش سعی بر بررسی تاثیر رنگ بر یادگیری افراد و روانشناسی رنگ ها شده است. در این مقاله به نظرات افراد مختلف در مورد روان شناسی رنگ ها و تاثیر رنگ بر رفتار و یادگیری افراد پرداخته شده است و بخشی از نظرات افرادی درباره ی موضوع، مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مقاله تاثیر رنگ بر یادگیری افراد است. نتیجه نشان می دهد که رنگ یکی از تاثیر گذارترین عامل در فرایند یادگیری دانش آموزان است. با استفاده از رنگ می توان همراه در کنار سایر عوامل آموزشی و تربیتی اثرات قابل توجهی بر یادگیری دانش آموزان ایجاد کرد.

کلمات کلیدی:
روانشناسی رنگ، کودک، فضای آموزشی، خلاقیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1947797/