مقایسه جز به جز میزان آگاهی دانشجویان دندانپزشکی سال آخر دانشگاه آزاد اصفهان با سایر جوامع آماری در مطالعات دیگر، در ارتباط با سرطان سلول سنگفرشی حفره دهان
عنوان مقاله: مقایسه جز به جز میزان آگاهی دانشجویان دندانپزشکی سال آخر دانشگاه آزاد اصفهان با سایر جوامع آماری در مطالعات دیگر، در ارتباط با سرطان سلول سنگفرشی حفره دهان
شناسه ملی مقاله: JR_TBS-22-6_006
منتشر شده در در سال 1402
شناسه ملی مقاله: JR_TBS-22-6_006
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:
منصور سردارپور - Islamic Azad University, Isfahan Branch (Khorasgan), Isfahan, Iran.
آتوسا امین زاده گوهری - Faculty of Dentistry, Isfahan Islamic Azad University (Khorasgan), Isfahan, Iran
خلاصه مقاله:
منصور سردارپور - Islamic Azad University, Isfahan Branch (Khorasgan), Isfahan, Iran.
آتوسا امین زاده گوهری - Faculty of Dentistry, Isfahan Islamic Azad University (Khorasgan), Isfahan, Iran
مقدمه: سرطان سلول سنگفرشی حفره دهان (OSCC) ۹۰% از سرطان های دهان را تشکیل می دهد. مهم ترین عوامل ابتلا به OSCC، استفاده از توتون، تنباکو و نوشیدن الکل است. تشخیص زودهنگام ضایعات سرطانی و پیش سرطانی و ارجاع بعد آن، مهم ترین عامل در کاهش مرگ و میر OSCC است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه میزان آگاهی دانشجویان دندانپزشکی سال آخر دانشگاه آزاد اصفهان در مورد سبب شناسی و پیش آگهی و درمان ضایعه OSCC، با سایر جوامع آماری (دانشجویان دندانپزشکی و پزشکی در سال های مختلف تحصیل ، دندانپزشکان فارغ التحصیل و پزشکان) در مطالعات دیگر است.
روش بررسی: مطالعه حاضر در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در بین ۸۲ نفر از دانشجویان سال آخر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) به روش سرشماری انجام گرفت. مطالعه به صورت مقطعی و به روش توصیفی_تحلیلی انجام شد و پرسشنامه ی محقق ساز که روایی و پایایی آن سنجیده شد، حضورا بین دانشجویان توزیع گردید. تجزیه و تحلیل داده ها انجام شد و آزمون های آماری در سطح معنا داری ۰۵/۰ مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت مطالعات مشابه با کمک پایگاه های اطلاعاتی Google scholar، Scopus ،sid، Proquest وPubMed مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج(کلی و جزیی) انها با مطالعه حاضر مقایسه گردید.
یافته ها:یافته های پژوهش حاضر بیانگر آن بود که از بین ۸۲ نفر شرکت کننده در پژوهش، ۹/۴۷ درصد دانشجویان زن، ۵/۸۰ درصد دانشجویان مجرد و ۴/۷۴ درصد بومی بودند. میانگین نمره آگاهی در بعد سبب شناسی ۵/۲ از ۳ و در بعد پیش اگهی و درمان ۴۴/۳ از ۷ بدست آمد. همچنین تفاوت معناداری بین میانگین آگاهی دانشجویان در هر دو بعد سبب شناسی و درمان ، با متغیرهای جنسیت، وضعیت تاهل و وضعیت سکونت، دیده نشد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان آگاهی دانشجویان سال آخر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه ازاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) به مانند بسیاری از جوامع اماری در مطالعات دیگر تا حد مطلوب و ایده آل فاصله دارد. جهت بهبود این شرایط پیشنهاد می شود دانشجویان در طی دوره تحصیل ارتباط بیشتری با بیماران و ضایعات دهانی داشته باشند و همچنین دوره های بازآموزی (مجازی و یا حضوری) بیشتری در زمینه ضایعات بدخیمی و پیش بدخیمی دهانی برگزار گردد.
کلمات کلیدی: Mouth, Malignancy, Squamous cells, Knowledge, دهان, بدخیمی, سلول های سنگفرش
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1952137/