CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل اصول و ضوابط زیبایی شناسانه در تصویرسازی دیوارنگارهها به مثابه عناصر سازنده سیما و منظرشهری ، نمونه موردی : دیوارنگارههای تصویرسازی شده شهر اصفهان در سال ۱۳۹۵ ه.ش (مستخرج از پایان نامه )

عنوان مقاله: تحلیل اصول و ضوابط زیبایی شناسانه در تصویرسازی دیوارنگارهها به مثابه عناصر سازنده سیما و منظرشهری ، نمونه موردی : دیوارنگارههای تصویرسازی شده شهر اصفهان در سال ۱۳۹۵ ه.ش (مستخرج از پایان نامه )
شناسه ملی مقاله: ICACU03_2571
منتشر شده در سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

نجمه ایزدی - دانشجوی کارشناسی ارشد تصویرسازی، موسسه آموزش عالی فیض الاسلام
ندا وکیلی - استادیار، بخش نقاشی، دانشکده هنر و معماری صبا، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

خلاصه مقاله:
شهر اصفهان دارای آثار دیوارنگاری از دوره صفویه تاکنون است که دربردارنده نمونه های ارزشمندی در این خصوص می باشد. در این تحقیق به دیوارنگارههایی پرداخته شده که با محوریت موضوعات ادبی و حکایت های داستانی در سال ۱۳۹۵ ه.ش به سفارش سازمان زیباسازی شهرداری در شهر اصفهان اجراشده است . اما مسئله قابل توجه در کم توجهی به وجوه زیبایی شناسانه در بکارگیری اصول و ضوابط در اجرای این دسته از آثار است . غفلت از این مسئله ، باعث مخدوش شدن منظر شهری است و لزوم تحقیقات جامعی را در این زمینه می طلبد. بر این اساس و بنا بر ضرورت موضوع، محقق بامطالعه جنبه های زیبایی شناسانه و باهدف بررسی ابعاد صوری آثار در چگونگی توجه به عناصر و کیفیت های بصری در ارتباط با موقعیت مکانی ، سعی در واکاوی ابعاد مورد نظر را داشته است . از این رو سوال اصلی تحقیق به این موضوع می پردازد که چگونه می توان با مطالعه آثار دیواری تصویرسازی شده در فضای شهری اصفهان به شناختی زیبایی شناسانه در تحلیل اصول و ضوابط مرتبط با این دسته از آثار دست یافت ؟ نتایج تحقیق ، حاکی از این است که دیوارنگارههای تصویرسازی شده با موضوعات ادبی ، تابع اصول و فرایند طراحی تا اجرا نبوده و بدون مطالعه کافی اقدام به اجرای این آثار نمودهاند. ناکارآمدی و درنظر نداشتن مواردی همچون ویژگی های مکان، ابعاد دیوار، نوع بستر، الگوهای تصویری ، ویژگی ها و کیفیت های بصری ، مواد و مصالح و بکارگیری تکنیک های مناسب ، نقشی موثر در کم رنگ شدن اصول و ضوابط زیبایی شناسانه در اجرای دیوارنگارهها داشته اند. درنتیجه شاهد آثاری هستیم که پیشرفت چندانی را در شکل گیری منظر مطلوب در پی نداشته و تاثیری حداقلی در انسجام بخشی و خاطره انگیزی ، متناسب با شهر تاریخی اصفهان در این دوره تاریخی دارند.

کلمات کلیدی:
دیوارنگاری ، تصویرسازی ، زیبایی شناسی ، منظر شهری ، اصفهان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1961349/