CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر زبان انگیزشی سرپرستان بر حمایت از کارکنان با توجه به نقش میانجی شرایط روانی (مورد مطالعه: کارکنان بیمارستان شهید رجایی قزوین)

عنوان مقاله: تاثیر زبان انگیزشی سرپرستان بر حمایت از کارکنان با توجه به نقش میانجی شرایط روانی (مورد مطالعه: کارکنان بیمارستان شهید رجایی قزوین)
شناسه ملی مقاله: CONFKAR02_084
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری نوین در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا کشاورز - کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ، گرایش توسعه منابع انسانی ، موسسه آموزش عالی کار قزوین ، ایران
الهام هدایت - استاد گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی کار قزوین، ایران.
حسین عابدی - عضو هیات علمی، موسسه آموزش عالی کار قزوین، ایران.

خلاصه مقاله:
پژوهش پیش رو با هدف تاثیر زبان انگیزشی سرپرستان بر حمایت کارکنان با توجه به نقش میانجی شرایط روانی کارکنان در بیمارستان شهید رجایی قزوین، انجام شد. پژوهش از نظر ماهیت و روش انجام آن، از نوع توصیفی پیمایشی بوده و با هدف کاربردی انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان بیمارستان شهید رجایی قزوین به تعداد ۱۱۳ نفر بود که تعداد ۸۸ نفر از طریق فرمول کوکران و به صورت نمونه گیری تصادفی ساده و در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که برای سنجش زبان انگیزشی سرپرستان (مدیران) از پرسشنامه میفیلد و میفیلد ( ۲۰۲۱ )، برای سنجش امنیت روانی کارکنان از پرسشنامه ادموندسون ( ۱۹۹۹ )، برای سنجش معنیدار بودن شغل و همچنین دسترسی روانشناختی از پرسشنامه می و همکاران ( ۲۰۰۴ ) و برای سنجش خیرخواهی و حمایت کارکنان از سازمان از پرسشنامه تلن و همکاران ( ۲۰۱۹ ) استفاده شد. روایی محتوایی صوری و روایی سازه (تحلیل عاملی تاییدی، روایی همگرا و واگرای) ابزار پژوهش بررسی و سپس مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن نیز با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ سنجیده شد و در ادامه با توجه به اینکه مقدار آلفا برای همه متغیرهای پژوهش بیشتر از ۰.۷ به دست آمد، با اطمینان میتوان پایایی ابزار پژوهش را تایید کرد. به منظور تجزیه و تحلیل نمودن داده ها از روش آمار توصیفی و استنباطی و از روش حداقل مربعات جزئی، به وسیله نرم افزارهای SPSS SmartPLS استفاده شد. نتایج کسب شده نشان داد زبان انگیزشی سرپرستان بر امنیت روانی، معنیداری شغل، دسترسی روانشناختی و حمایت کارکنان تاثیر معناداری دارد. از طرفی امنیت روانی، معنیداری شغل و دسترسی روانشناختی هم تاثیر معناداری بر حمایت کارکنان دارد و هم تاثیر زبان انگیزشی سرپرستان بر حمایت کارکنان بیمارستان شهید رجایی قزوین را میانجیگری می کند. نتیجه گیری: با فراهم آوردن بهداشت روانی در محیط کار و حمایت و انگیزش زبانی به شکل معنیداری میتوان، احتمال بروز حمایت و انجام رفتارهای فرانقش در کارکنان را بهبود بخشید و باعث بهبود عملکرد سازمانی شد.

کلمات کلیدی:
زبان انگیزشی سرپرستان، حمایت کارکنان، شرایط روانی کارکنان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1970016/