CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش نوآوری محصول، فناوری اطلاعات و ارتباطات و استراتژی بازاریابی بر مدیریت دانش و عملکرد (مورد مطالعه: صنعت کاشی و سرامیک استان قزوین)

عنوان مقاله: نقش نوآوری محصول، فناوری اطلاعات و ارتباطات و استراتژی بازاریابی بر مدیریت دانش و عملکرد (مورد مطالعه: صنعت کاشی و سرامیک استان قزوین)
شناسه ملی مقاله: CONFKAR02_136
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری نوین در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی رحیم پور - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، گرایش مدیریت استراتژیک، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران
حسین عابدی - دکترای تخصصی مدیریت بازرگانی، استادیار گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی کار واحد قزوین، قزوین، ایران

خلاصه مقاله:
در این تحقیق به بررسی نقش نوآوری محصول، فناوری اطلاعات و ارتباطات و استراتژی بازاریابی بر مدیریت دانش و عملکرد در صنعت کاشی و سرامیک استان قزوین (مورد مطالعه استان قزوین) پرداخته شد. روش تحقیق پژوهش حاضر روش توصیفی پیمایشی از نوع کاربردی و همبستگی است. جهت گردآوری مبانی نظری اطلاعات در خصوص تبیین ادبیات موضوع تحقیق از روش کتابخانه ای و مطالعات اسنادی استفاده گردید. ابزار گردآوری داده ها در تحقیق حاضر پرسشنامه بوده است. جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران، روسا و سرپرستان صنعت کاشی و سرامیک استان قزوین می باشد که با مراجعه به سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعداد کارخانه های کاشی و سرامیک در استان قزوین ۶ واحد می باشد که افرادی در این راستا دسترسی داریم برابر با ۱۵۰ نفر می باشند که براساس جدول مورگان ۱۰۸ نفر به عنوان نمونه آماری معرفی گردید. روش نمونه گیری مرحله ای و به صورت تصادفی و براساس میزان دسترسی است که در مرحله اول شرکت های کاشی و سرامیک استان قزوین و در مرحله دوم مدیران، روسا و سرپرستان آنها به طور تصادفی و براساس میزان دسترسی انتخاب شدند. همچنین نمونه آماری باساس فرمول تکنیک معادلات ساختاری یعنی حداقل ۵ و حداکثر ۱۵ برابر تعداد سوالات پرسشنامه بوده است؛ ۲۵ سوال در این پژوهش تعریف شده است که۱۲۵ پرسشنامه حداقل باید گردآوری شود. ۱۳۲ پرسشنامه توزیع گردید که ۱۲۵ پرسشنامه سالم و کامل جمع آوری گردید که نرخ برگشت پرسشنامه ۹۴/۷ درصد می باشد. آژمون فرضیه ها بااستفاده از نرم افزار Spss۲۶ و Smart-Pls۳ انجام شده است. نتایج نشان داد که فناوری اطلاعات و ارتباطات به طور مستقیم تاثیر مثبتی بر مدیریت دانش در صنعت کاشی و سرامیک استان قزوین دارد. همچنین، اثر مثبت و معناداری از نوآوری محصول بر مدیریت دانش در این صنعت مشاهده شد. از سوی دیگر، تحقیق نشان داد که استراتژی بازاریابی تاثیر معناداری بر مدیریت دانش در این صنعت ندارد. با توجه به نتایج تحقیق، تاثیر نوآوری محصول و استراتژی بازاریابی بر عملکرد صنعت کاشی و سرامیک در استان قزوین بودند، تایید شدند. اما مدیریت دانش را به عملکرد صنعت کاشی و سرامیک در استان قزوین مرتبط می کرد، به تایید نرسید. این یافته ها می تواند به عنوان راهنمایی مفیدی مدیران و تصمیم گیران در سنعت کاشی و سرامیک استان قزوین در ارتقای عملکرد و اجرای استراتژی های مناسب عمل نماید.

کلمات کلیدی:
نوآوری محصول، فناوری اطلاعات و ارتباطات، استراتژی بازاریابی، مدیریت دانش، عملکرد، صنعت کاشی و سرامیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1970068/