CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و تحلیل مقوله های تاریخ و فرهنگ معاصر ایران در آثار هنری استاد علی حاتمی (مطالعه موردی فیلم های ستارخان، دل شدگان، مادر، کمال الملک و هزاردستان)

عنوان مقاله: بررسی و تحلیل مقوله های تاریخ و فرهنگ معاصر ایران در آثار هنری استاد علی حاتمی (مطالعه موردی فیلم های ستارخان، دل شدگان، مادر، کمال الملک و هزاردستان)
شناسه ملی مقاله: JR_ARTS-8-4_008
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

نوید دهقانی - کارشناسی ارشد مدیریت رسانه، دانشگاه پیام نور، واحد تهران غرب

خلاصه مقاله:
استاد فقید علی حاتمی نویسنده و کارگردان شهیر که به دلیل نگارش دیالوگ های موزون و کم نظیرش ملقب به سعدی سینمای ایران است، در آثار سینمایی و تلویزیونی خود توجهی ویژه و خاص به مقوله های فرهنگی در بستر تاریخ این مرز و بوم داشته اند. ایشان در نگارش، بیان و تصویر روایت هایی از تاریخ و نیم نگاهی به زندگی مردم ایران در دوران های مختلف، تلاش نموده است تا مخاطب آثار خود را با فرهنگ عامه و برهه های تاریخی بیشتر آشنا نماید. استاد حاتمی در نگارش فیلم نامه های خود ضمن روایت سلیس و روان، به شخصیت ها، مکان ها و رویدادهای تاریخی توجهی خاص نموده است. جمعی از صاحب نظران و منتقدان، آثار استاد علی حاتمی را بازنمای فرهنگ مسلط ایرانی می دانند و او را به گونه ای احیاگر فرهنگ، آداب و رسومی می خوانند که ملی و میهنی است. سینماگری که در سراسر آثارش، دغدغه هایی نسبت به مقوله های فرهنگ، هویت و تاریخ ایران موج می زند و برای او منابعی الهام بخش به شمار می روند. علی حاتمی در آثار خود به نحو چشمگیری به سنت ها، کنش ها، آداب، رسوم، باورها و به طور کلی ادب و هنر فارسی در بستر رخدادهای تاریخی توجه ویژه داشته است. در آثار فاخر علی حاتمی تاکید و نگاه ویژه ای به هویت و فرهنگ جاری و ساری در جامعه ایرانی دیده می شود، به شیوه ای که شخصیت های اصلی فیلم هایشان، روایتگر جنبه های مختلفی از فرهنگ ناب ایرانی هستند. هدف این پژوهش و نگارش مقاله، مطالعه و بررسی نقش مقوله های فرهنگ و تاریخ معاصر در آثار استاد علی حاتمی می باشد.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1973812/