CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان مطالعه دانشجویان بر اساس مولفه های یادگیری مشاهده ای بندورا (مطالعه موردی: دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم)

عنوان مقاله: بررسی میزان مطالعه دانشجویان بر اساس مولفه های یادگیری مشاهده ای بندورا (مطالعه موردی: دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم)
شناسه ملی مقاله: RSCONF05_316
منتشر شده در پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی ایران در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد شب خیز - دانشجوی دکتری روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم

خلاصه مقاله:
هدف پژوهش حاضر بررسی میزان مطالعه دانشجویان بر اساس مولفه های یادگیری مشاهده ای بندورا در بین دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی، از نظر رویکرد کمی, از نظر روش پژوهش پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشحویان مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی قم که در دانشکده علوم انسانی مشغول به تحصیل بودند که از این تعداده ۳۵۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه حمدی پور و همکاران (۱۳۹۸) بود که بر اساس تحلیل نقش الگوها بر مطالعه دانشجویان طراحی شده بود که مولفه های یادگیری مشاهده ای را مورد سنحش قرار می دهد. روایی و اعتبار این پرسشنامه در این پژوهش تایید شده بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که در بین گویه های مولفه توجه. توجه به رفتار مطالعه اساتیده توجهبه رفتار مطالعه دوستان در بین گویه های مولفه انگیزه، انگیزه مطالعه برای کسب موفقیت. داشتن انگیزه مطالعه برای کسب جایگاه اجتماعی خوب، در بین گویه های مولفه تمرین، شبیه شدن به الگو با تکرار دفعات مطالعه، پرداختن به مطالعه با مشاهده مطالعه الگو و انجام مطالعه در موارد متعدد با توجه به مشاهده رفتار مطالعه الگو دارای بالاترین میانگین بودند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که بزرگترین مقدار بتا مربوط به انگیزه و برابر با ۰/۲۳۱ است. این مقدار نشان می دهد مولفه انگیزه سهم یگانه قوی تری در پیش بینی میزان مطالعه دانشجویان دارد. در نتیجه برای ارنقای میزان مطالعه در بین دانشجویان باید ابتدا بر روی انگیزه مطالعه دانشجویان تمرکز کرد.

کلمات کلیدی:
مطالعه، نظریه یادگیری بندورا، یادگیری مشاهده ای

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1979069/