تاثیر استفاده از شبکه های اجتماعی بر آگاهی زنان از سلامت جسمی خود
Publish place: Social Welfare Quarterly، Vol: 24، Issue: 92
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 55
This Paper With 37 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_REFA-24-92_004
تاریخ نمایه سازی: 30 اردیبهشت 1403
Abstract:
مقدمه: شبکه های اجتماعی طی سالیان اخیر به عنوان منبع کسب اطلاعات سلامت مورد توجه اقشار مختلف جامعه ازجمله زنان قرار گرفته اند. از این رو هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از شبکه های اجتماعی در حوزه سلامت بر آگاهی زنان از سلامت جسمی خود بوده است.
روش: این پژوهش از منظر هدف تحقیقی کاربردی و از منظر ماهیت، تحقیقی توصیفی تبیینی بوده که به صورت نظرسنجی آنلاین در شبکه اجتماعی اینستاگرام انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کاربران زن ایرانی ۲۰ تا ۶۰ ساله عضو صفحات منتخب اینستاگرامی حوزه سلامت جسمانی زنان به تعداد تقریبی ۲۲۸۰۰ نفر بوده که به روش نمونه گیری در دسترس ۳۸۴ نفر در پژوهش شرکت داده شدند. داده ها از طریق یک پرسش نامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن بررسی شده، جمع آوری و باروش های آماری توصیفی و استنباطی با نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ تجزیه و تحلیل شده است.
یافته ها: نتایج بررسی فرضیات تحقیق از طریق آزمون پیرسون نشان داد استفاده از شبکه های اجتماعی سلامت بر آگاهی زنان از سلامت جسمی خود (۶۸۶/۰=r) و ابعاد آن شامل سلامت بلوغ (۵۷۱/۰=r)، سوء تغذیه و چاقی (۵۶۵/۰=r)، مراقبت های دوران بارداری و پس از آن (۵۳۴/۰=r)، بیماری ها و سرطان های زنان (۵۸۴/۰=r)، تاثیر مثبت و معنی داری دارد.
بحث: استفاده موثر از شبکه های اجتماعی در حوزه سلامت جسمانی زنان بایستی در جامعه به گفتمان سلامت تبدیل شود چراکه از پیامدهای مهم آن برای زنان، افزایش توانایی بالقوه هنگام بیماری برای اخذ تصمیم های آگاهانه، کاهش خطرهای تهدیدکننده سلامت، افزایش پیشگیری از بیماری ها، افزایش کیفیت زندگی و افزایش کیفیت مراقبت از خود می باشد.
Keywords:
Physical health , women's awareness , social network , Instagram , maturity , malnutrition , obesity , pregnancy care , women's disease , women's cancer , سلامت جسمانی , آگاهی زنان , شبکه اجتماعی , اینستاگرام , بلوغ , سوء تغذیه , چاقی , مراقبت بارداری , بیماری زنان , سرطان زنان
Authors
Fereshteh Kazemi
Department of Women and Family Studies, Faculty of Social Sciences and Economics, Alzahra University, Tehran, Iran
Afsaneh Tavassoli
Department of Women and Family Studies, Faculty of Social Sciences and Economics, Alzahra University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :