اثرغلظت و زمان محلول پاشی کود نیتروژن مکمل برعملکردواجزای عملکردکلزا Brassica napus L به عنوان کشت دوم درشالیزار

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 809

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT11_0015

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392

Abstract:

به منظور بررسی تاثیر غلظت و زمان محلول پاشی کود نیتروژن مکمل بر عملکرد کلزا (هیبرید هایولا 401) به عنوان کشت دوم در شالیزار، آزمایشی به صورت بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 88-1387 در اراضی شالیزاری موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت اجرا گردید. در این آزمایش دو عامل غلظت محلول حاوی کود نیتروژن خالص (از منبع اوره) در دو سطح (5 و 10 در هزار) و زمان محلول پاشی در هفت سطح: 1- محلول پاشی در مرحله 6 تا 8 برگی (کدهای 06/1 تا 08/1 کدبندی سیلوستر – برادلی و میکپیس (10) 2- محلول پاشی در مرحله ساقه رفتن (کدهای 01/2 تا 03/2) 3- محلول پاشی در مرحله قبل از گلدهی (کد 9/3) 4- محلول پاشی در مرحله 6 تا 8 برگی + ساقه رفتن 5- محلول پاشی در مرحله 6 تا 8 برگی + قبل از گلدهی 6- محلول پاشی در مرحله ساقه رفتن + قبل از گلدهی 7- محلول پاشی در مرحله 6 تا 8 برگی + ساقه رفتن + قبل از گلدهی ، همراه با دو تیمار شاهد الف – بدون مصرف کود نیتروژن و ب- کوددهی متداول خاکی به صورت 3/1 در زمان کاشت، 3/1 در زمان ساقه رفتن و 3/1 قبل از گلدهی به میزان 180 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار منظور شدندنتایج نشان داد که بین غلظت های محلول پاشی و زمان های مصرف نیتروژن و شاهدها با هریک ازتیمارها ازنظر صفت عملکرد دانه و روغن میزان روغن و تعدادخورجین دربوته اختلاف معنی داری داشت محلول پاشی با غلظت 10درهزار درمرحله ساقه رفتن +قبل ازگلدهی بشترین عملکرد دانه 4221/7 کیلوگرم درهکتار و بالاترین تعدادخورجین دربوته 219/71 را به خود اختصاص داد نتایج حاصل ازاین ازمایش نشانداد که محلول پاشی تکمیلی کود نیتروژن با غلظت 10درهزار درمرحله ساقه رفتن+ قبل ازگلدهی میتواند باعث افزایش عملکرد دانه عملکرد روغن و تعدادخورجین دربوته کلزا شود.

Keywords:

عملکرد دانه , کلزا , میزان روغن و نیتروژن

Authors

پری طوسی کهل

دانشجوی کارشناسی ارشد

مسعود اصفهانی

اعضای هیئت علمی دانشگاه گیلان

محمد ربیعی

پژوهشگرموسسه تحقیقات برنج کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Hocking, P.J. and Stapper, M. 1993. Effect of sowing time ...
  • Kafi Ghasemi, A. and Esfahani, M. 2006. Effect of rate ...
  • Malakouti, M. J. and Tehrani, M. M. 2000. Role of ...
  • Ramsey, B. R. and A. P Callinan. 199. Effects of ...
  • Rezaie, H. and Malakouti, M. .J. 2000. Nutrition of oil ...
  • Salardini, A. 1995. Soil fertility. Univ. of Tehran Press. P ...
  • Samavat, S. 1999. Fertilization management in oil seed crops production. ...
  • 0- SyIves ter-Bradley, R. and R. J. Makepeace. 1984. A ...
  • نمایش کامل مراجع