ارزیابی تاثیر نوع سنگدانه ها بر ویژگی های مکانیکی بتن و سطوح اتصال سنگدانه و سیمان
Publish place: Kharazmi Journal of Earth Sciences، Vol: 10، Issue: 1
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 46
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GNF-10-1_003
تاریخ نمایه سازی: 12 خرداد 1403
Abstract:
هدف از این تحقیق بررسی تاثیر نوع سنگدانه (جنس، شکل و بافت سطحی) بر ویژگی های مکانیکی بتن (مقاومت فشاری) و سطوح اتصال بین خمیره سیمان و سنگدانه (بررسی مقاطع میکروسکوپی) در بتن می٬باشد. مصالح سنگدانه ای استفاده شده برای ساخت بتن از انواع مختلف سنگ ها بر اساس نحوه تشکیل آن ها (رسوبی، آذرآواری و دگرگونی) از مناطق مختلف جغرافیایی استان تهران تهیه شده است. نمونه های انتخاب شده شامل آهک مارنی (سازند الیکا)، دولومیت (سازند سلطانیه)، توف (سازند کرج) و کوارتزیت (تاپ کوارتزیت) می٬باشد. در ابتدا ویژگی های فیزیکی (وزن واحد حجم اشباع، تخلخل و جذب آب) سنگ٬های منتخب تعیین شده است. در مرحله بعد، بلوک٬های سنگی موجود به ذراتی به اندازه شن و ماسه خرد شده که از بخشی از آن با استفاده از دستگاه لس آنجلس، سنگدانه گرد تهیه شده است. برخی از ویژگی های سنگدانه مثل بافت سطحی، شکل، کانی شناسی و دانه بندی تعیین شد. سپس با استفاده از طرح اختلاط ثابت با نسبت آب به سیمان ۰/۵۵، برای هر نوع سنگدانه، دو نمونه در دو شکل گرد شده و زاویه دار، یک نمونه برای مطالعه میکروسکوپی و یک نمونه برای بررسی مقاومت فشاری ۷، ۱۴، ۲۸ و ۹۰ روزه و یک نمونه نیز برای هر یک به عنوان نمونه شاهد تهیه گردید. از این رو دراین مطالعه در مجموع ۱۶ نمونه مختلف تهیه و مورد آزمایش قرار گرفت. بررسی مقاطع میکروسکوپی نشان دهنده وجود ناحیه انتقالی فصل مشترک با ضخامت ثابت در نمونه های بتن با سنگدانه آهکی و ضخامت متغیر در اطراف سنگدانه توفی است. همچنین بررسی٬ها نشان می دهد که سنگدانه آهکی با تخلخل مناسب و با برقراری واکنش با خمیر سیمان اتصال بهتری نسبت به سایر سنگدانه ها ایجاد می کند. مقایسه نتایج مقاومت فشاری نیز نشان می دهد بتن ساخته شده با سنگدانه زاویه٬دار نسبت به سنگدانه گرد شده در همان جنس، مقاومت به مراتب بیشتری دارد. به طور کلی بهترین سنگدانه ها برای استفاده در بتن، شامل سنگدانه٬هایی هستند که قابلیت جذب آب پایینی داشته و تیز گوشه باشند و حاشیه واکنشی آن ها در کوتاه مدت سرعت رشد بالاتری داشته باشد. سنگدانه٬های آهکی در این گروه قرار می گیرند.
Keywords:
Interfacial transition zone , Cement hydration , aggregates , بتن , ناحیه انتقالی فصل مشترک , خمیر سیمان , سنگدانه , مقاومت فشاری تک محوری.
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :