CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر مخلوط باسیلوس ها (Bacillus spp.) و مخمر ساکارومایسس سرویزیای (Saccharomyces cerevisiae) جدا شده از روده فیل ماهی (Huso huso) بر پارامترهای رشد و تغذیه در لارو ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix)

عنوان مقاله: تاثیر مخلوط باسیلوس ها (Bacillus spp.) و مخمر ساکارومایسس سرویزیای (Saccharomyces cerevisiae) جدا شده از روده فیل ماهی (Huso huso) بر پارامترهای رشد و تغذیه در لارو ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix)
شناسه ملی مقاله: JR_JANB-1-2_002
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

حجت الله جعفریان - Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Gonbad Kavoos, Gonbad, Golestan, Iran
خیرالله خسروی - Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Gonbad Kavoos, Gonbad, Golestan, Iran
داریوش عبداللهی - Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Gonbad Kavoos, Gonbad, Golestan, Iran
سجاد توانا - Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Gonbad Kavoos, Gonbad, Golestan, Iran

خلاصه مقاله:
یک آزمایش تغذیه­ای ۳۳ روزه، برای سنجش تاثیر جیره های مکمل شده با باکتری­های روده ماهیان خاویاری به عنوان پروبیوتیک در تغذیه لارو کپور نقره­ای (Hypophthalmichthys molitrix) با میانگین وزن ۱۰ ± ۲۰۰ میلی گرم انجام گردید. پروبیوتیک ها از روده ده عدد فیل ماهی (Huso huso) انگشت قد با وزن متوسط ۳۱/۰ ± ۵۱/۵ گرم جداسازی شدند. چهار جیره ۱S، ۲S، ۳S و ۴S با دارا بودن اجزاء ترکیبی مشابه  تهیه و با مخلوط سه پروبیوتیک (Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis, و مخمر Saccharomyces cerevisiae) در چهار سطح متفاوت (به ترتیب صفر، ۱۰۶ × ۵/۱، ۱۰۶ × ۳ و ۱۰۶ × ۵/۴ سلول در ۱۰۰ گرم جیره) مکمل سازی شد. در پایان آزمایش، لاروهای ماهی کپور نقره ای تغذیه شده با جیره مکمل شده با پروبیوتیک­ها  دارای معیارهای رشد و تغذیه بهتری در مقایسه با لاروهای ماهی تغذیه شده با جیره شاهد بودند. لاروهای کپور نقره ای در تیمارهای آزمایشی ۲S و ۳S (مکمل شده با ۱۰۶ × ۳ و ۱۰۶ × ۵/۴ باسیلوس در ۱۰۰ گرم از جیره) در مقایسه با شاهد اختلاف معنی داری را در عملکرد رشد و تغذیه نشان دادند (۰۵/۰P<). نرخ رشد ویژه و کارایی تبدیل غذای لاروهای ماهی در تیمارهای آزمایشی به طور معنی­داری ارتقاء یافت (۰۵/۰P<). نتایج این آزمایش نشان داد که باسیلوس های پروبیوتیکی توانایی چشمگیری را در افزایش رشد و تولید تجاری لاروهای ماهی کپور نقره ای دارند.

کلمات کلیدی:
probiotic, Supplemented diets, Silver carp larvae, Specific growth rate, Food conversion

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1991116/