CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی بهبود دسترسی شهروندان دارای معلولیت در مناطق شهری مشهد مقدس برای استفاده از حمل و نقل عمومی ( مورد مطالعه: منطقه ۴ شهری)

عنوان مقاله: بررسی بهبود دسترسی شهروندان دارای معلولیت در مناطق شهری مشهد مقدس برای استفاده از حمل و نقل عمومی ( مورد مطالعه: منطقه ۴ شهری)
شناسه ملی مقاله: EBUCONF21_079
منتشر شده در بیست و یکمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

هادی پورغلام - کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری – رئیس اداره برنامه ریزی وتوسعه منابع انسانی شهرداری منطقه ۱۱ مشهد مقدس
جواد وکیل زاده - کارشناس ارشد مدیریت مالی – مدیر کل دفتر برنامه بودجه و ارزیابی عملکرد شهرداری مشهد مقدس
محمد فرهمند نیک - کارشناس ارشد عمران– مسئول حراست شهرداری منطقه ۱۱ مشهد مقدس
اعظم صحراگرد - کارشناس ارشد مدیریت دولتی – کارشناس برنامه ریزی بودجه و ارزیابی عملکرد شهرداری منطقه ۱۱ مشهد مقدس

خلاصه مقاله:
معلولان به دلیل داشتن شرایط خاص جسمانی قادر به استفاده از انواع گوناگون وسایل نقلیه نیستند و در زمینه حمل و نقل همچنین رفت و آمد در سطح شهر ها نیاز های ویژه ای دارند که نیازمند رسیدگی و توجه بیشتری است چراکه این قشر نه تنها شاهد اقدامات مناسب و چشمگیری نبوده بلکه از وضعیت فعلی گله مند هستند در حال حاضر با توجه به پیشرفت تکنولوزی در تمام عرصه ها ، مناسب سازی فضای شهری و بهبود قابلیت دسترسی و تحرک افراد دارای معلولیت به موضوعی پراهمیت در مدیریت کلان شهری تبدیل شده است. یکی از مهمترین امکانات شهری، حمل و نقل عمومی می باشند که همواره شاهد بیشترین حجم استفاده کننده بوده و به عمده ترین نیازهای شهروندان در ابعاد مختلف پاسخ می دهند. هدف از انجام این مطالعه بررسی قابلیت دسترسی به حمل و نقل شهری در بین شهروندان دارای ناتوانی جسمی در منطقه ۴ شهر مشهد بوده است. روش تحقیق در این پژوهش مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و همچنین روش تحلیلی-توصیفی مبتنی بر پیمایش بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی معلولان و کم توانان حسی و حرکتی تشکیل دادند. با توجه به جمعیت معلولان و کم توانان بر طبق فرمول کوکران ۹۲ نفر حجم نمونه را تشکیل دادند. به منظور میزان دسترسی معلولان به حمل و نقل شهری از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید و یافته های حاصل از پرسشنامه از طریق نرم افزار Spss تجزیه و تحلیل شد. یافته ها حاکی از آن بود که بیشترین رضایت شهروندان کم توان و ناتوان حرکتی ازسیستم حمل و نقل شهری، مربوط به مولفه " مناسب سازی ایستگاه های اتوبوس و مترو"، می باشد و بیشترین میزان نارضایتی مربوط به " مناسب بودن محل استقرار ایستگاه های اتوبوس و ون در مجتمع توانیابان" بود در مجموع سیستم حمل و نقل شهر مشهد در جهت انطباق با نیاز شهروندان کم توان و ناتوان حرکتی، عملکرد متوسط به بالایی داشته است که مورد قبول شهروندان معلول منطقه بوده است .کلید واژه ها: معلولیت، افراد کم توان، حمل و نقل شهری، منطقه ۴ شهر مشهد.

کلمات کلیدی:
معلولیت، افراد کم توان، حمل و نقل شهری، منطقه ۴ شهر مشهد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1991283/