CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین معیارهای اساسی گزینش مربی به روش دلفی فازی و گزینش بهترین مربی با استفاده از تکنیک تاپسیس توسعه یافته (مطالعه موردی: باشگاه ورزشی داماش گیلان)

عنوان مقاله: تعیین معیارهای اساسی گزینش مربی به روش دلفی فازی و گزینش بهترین مربی با استفاده از تکنیک تاپسیس توسعه یافته (مطالعه موردی: باشگاه ورزشی داماش گیلان)
شناسه ملی مقاله: JR_JSMD-3-2_008
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

اسماعیل ملک اخلاق - دانشیار دانشگاه گیلان
ناهید درستکار احمدی - دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه گیلان
مهران مهدی زاده - دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه گیلان
ناصر اخوان توکلی - کارشناس ارشد MBA پردیس بین الملل دانشگاه گیلان

خلاصه مقاله:
هدف: انتخاب مربیان زبده مستلزم شناسایی معیارهای اساسی مربیگری است تا با استفاده از آن ها مناسب ترین فرد برای هدایت یک تیم برگزیده شود. لذا هدف پژوهش حاضر حول دو محور یعنی تعیین معیارهای اساسی گزینش مربی و انتخاب بهترین مربی برای تیم های ورزشی قرار گرفت. روش­شناسی: جهت دستیابی به اهداف پژوهش؛ ابتدا با مطالعات کتابخانه­ای، بیست معیار به عنوان معیارهای انتخاب مربی شناسایی گردید و سپس با استفاده از روش دلفی فازی و نظرخواهی از طریق پرسشنامه­ای با طیف پنج­گانه­ی لیکرت از ۳۲ نفر از اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری تربیت بدنی دانشگاه گیلان و بر اساس قانون پارتو، یازده معیار که نمره بالای ۸۰/۰ کسب کردند به عنوان معیارهای اساسی تعیین شدند؛ سپس پرسشنامه­ای تخصصی بر اساس معیارهای اساسی و ۳ گزینه موردنظر مربیگری از سوی باشگاه داماش گیلان تهیه و میان ۵ نفر از تصمیم­گیران اصلی انتخاب مربی باشگاه توزیع و پس از جمع­آوری با استفاده از تکنیک تاپسیس (TOPSIS) مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. یافته­ها: در پژوهش حاضر پس از شناسایی معیارهای گزینش مربی و تعیین معیارهای اساسی نظیر مهارت­های فنی، مدیریتی و رهبری، ذهنی- روانی، اجتماعی، ارتباطی، ورزشی، انگیزشی، توانایی برنامه ریزی، ابتکار و خلاقیت و هوش، سوابق و ویژگی­های شخصیتی؛ ساختار تصمیمی در سه سطح طراحی شد و بر اساس آن فرایند گزینش مربی با بهره­گیری از تکینک تصمیم­گیری چند معیاره تاپسیس توسعه یافته انجام گرفت و نتایج نشان داد که گزینه مربیگری اول باشگاه (A۱) به عنوان بهترین مربی انتخاب گردید. نتیجه­گیری: از ویژگی­های رویکرد پیشنهادی به حداقل رساندن دخالت قضاوت­های ذهنی در گزینش مربی می­باشد؛ همچنین این رویکرد می­تواند تصمیم­گیران و مدیران باشگاه را در شناسایی و تعیین معیارهای اساسی پیش از گزینش مربی یاری رساند و اتخاذ تصمیم جهت گزینش بهترین مربی ورزشی بر اساس معیارها و گزینه­های چندگانه را، میسر نماید. همچنین روش پژوهش پیشنهادی را می­توان در سایر تیم­های ورزشی نیز به کار گرفت. واژه های کلیدی: معیارهای اساسی گزینش مربی، روش دلفی فازی، تکنیک تاپسیس، باشگاه ورزشی داماش گیلان.

کلمات کلیدی:
معیارهای اساسی گزینش مربی, روش دلفی فازی, تکنیک تاپسیس, باشگاه ورزشی داماش گیلان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1997119/