بررسی تاثیر عملیات حرارتی بر نانو ساختار مکانیکی آلیاژ آلومینیوم 7075 تحت فرآیند اصطکاکی اغتشاشی
Publish place: 5th Joint Conference of Iranian Society of Metallurgical Engineers and the scientific community of Casting
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,114
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMES05_423
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1392
Abstract:
فرآیند اغتشاشی اصطکاکی از جمله جدیدترین روشهای تغییر شکل پلاستیک شدید می باشد که بر اساس فرایند جوشکاری اغتشاشی اصطکاکی توسعه یافته است. علیرغم حساسیت بالای الیاژ 7075 به عملیات پیرسختی، بدلیل نوپا بودن فرآیند اغتشاشی اصطکاکی پژوهش های اندکی در راستای بررسی تاثیر عملیات حرارتی بر روی ریزساختار و خواص آلیاژهای رسوب سخت شونده تحت فرآیند اغتشاشی اصطکاکی انجام گرفته است. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه اثر دما و زمان پیرسازی پس از فرایند اغتشاشی اصطکاکی بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی آلیاژ آلومینیوم 7075 می باشد. بدین منظور الیاژ فوق پس از اعمال فرآیند اغتشاشی اصطکاکی تحت عملیات پیرسازی مصنوعی در دماهای 80 و 120 درجه سانتیگراد و بازه های زمانی انتخابی 8 ساعت تا 96 ساعت قرار گرفته و ریز ساخته و نمودارهای سختی با استفاده از میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ الکترونی روبشی و ریزسختی سنجی ویکرز بررسی گردید. نتایج بررسی ریزساختار و ریزسختی نشان میدهد که فرایند اغتشاشی اصطکاکی باعث ایجاد ریزدانگی موثری در ناحیه تحت اغتاش و توزیع همگن اندازه دانه در این ناحیه می گردد و باعث تسریع در سینتیک رسوب سازی می شود. رژیم پیرسازی 120 درجه سانتیگراد به مدت 48 ساعت به عنوان شرایط بهینه برای توزیع رسوبات بسیار ریز در زمینه بدست آمد. نتایج نشان میدهد که علاوه بر آن مشاهده شد که در اثر پیرسازی شده نسبت به ناحیه اغتشاشی FSP شده حدودا 30% و نسبت به ماده پایه حدودا 80% افزایش می یابد که به توزیع بسیار ریز رسوبات با فواصل کم در اثر پیرسازی نسبت داده میشود.
Keywords:
Authors
سیاوش غلامی
دانشجو کارشناسی ارشد شکل دهی فلزات، گروه مهندسی مواد، دانشگاه سمنان
اسماعیل عمادالدین
استادیار،گروه مهندسی مواد، دانشگاه سمنان
محسن کاظمی نژاد
دانشیار، دانشکده مهندسی و علم و مواد دانشگاه صنعتی شریف
محمد تجلی
استادیار، گروه مهندسی مواد، دانشگاه سمنان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :