اثر افزودن مخمر تجاری ساکارومایسس سرویزیه به جیره بلدرچین ژاپنی بر صفات عملکردی، برخی فراسنجه های سرم، ریخت شناسی و جمعیت باکتری های بیماری زای روده
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 62
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASR-16-1_007
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1403
Abstract:
این آزمایش به منظور بررسی افزودن مخمر تجاری (ساکارومایسس سرویزیه) بر عملکرد، برخی فراسنجه های سرمی، ریخت شناسی و جمعیت باکتریهای بیماریزا در بلدرچین ژاپنی انجام شد. در این آزمایش ۵۰۴ قطعه جوجه یک روزه بلدرچین به طور تصادفی به هفت تیمار و شش تکرار و ۱۲ قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: ۱- جیره کنترل (فاقد مخمر)، جیرههای آزمایشی ۲ تا ۷ به ترتیب ۲۵/۰، ۵/۰، ۷۵/۰، ۱، ۲۵/۱ و ۵/۱ گرم در کیلوگرم دارای مخمر بود. به منظور اندازه گیری فراسنجههای آنزیمهای کبدی، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و اینترلوکین ۱ و ۶ در سن ۳۵ روزگی از هر تکرار دو قطعه پرنده جدا و از ورید بال خون گیری و سپس کشتار شدند. نتایج نشان داد که سطوح ۵/۰، ۷۵/۰، ۱، ۲۵/۱ و ۵/۱ مخمر زنده ساکارومایسس سرویزیه باعث بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک، کاهش درصد چربی محوطه بطنی و افزایش اندازه تیموس، افزایش پروتئین کل و آلبومین در سرم، کاهش تریگلیسرید و کلسترول سرم، افزایش سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در سرم و همچنین کاهش اینترلوکین های ۱ و ۶ و همچنین فاکتور نکروزدهنده تومور آلفا شد. تعداد باکتریهای کلستریدیوم پرفرنجنس و ای-کلای بهطور معنیداری در گروههای تغذیه شده با تیمارهای ۳، ۴، ۵، ۶ و ۷ در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت. بهترین سطح مورد استفاده چتیاسل در این آزمایش ۷۵/۰ کیلوگرم ارزیابی شد.
Keywords:
Authors
فاروق کارگر
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نجیب الله فیاض
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لغمان، افغانستان
آرش هادوی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :