CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین کننده های اقتصادی-اجتماعی بر تمایل به پرداخت افراد به منظور بهره مندی از طبیعت (مطالعه موردی: آبشار آب سفید استان لرستان)

عنوان مقاله: تعیین کننده های اقتصادی-اجتماعی بر تمایل به پرداخت افراد به منظور بهره مندی از طبیعت (مطالعه موردی: آبشار آب سفید استان لرستان)
شناسه ملی مقاله: ECONF12_201
منتشر شده در دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

پروانه علیبخشی - دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی گروه مدیریت و توسعه روستایی دانشگاه شهرکرد
قاسم لیانی - استادیار گروه مدیریت و توسعه روستایی دانشگاه شهرکرد
مصطفی کرباسیون - استادیار گروه مدیریت و توسعه روستایی دانشگاه شهرکرد
مهدی کرمی دهکردی - استادیار گروه مدیریت و توسعه روستایی دانشگاه شهرکرد

خلاصه مقاله:
به دلیل کارکردها و خدمات اکوسیستم های طبیعی و لزوم برنامه ریزی بهینه در استفاده از آن ها امروزه تعیین ارزش واقعی آن ها حایز اهمیت بسیار می باشد. بر این اساس در این مطالعه تلاش شد تا با استفاده از روش ارزشگذاری مشروط و الگوی رگرسیونی لوجیت میزان تمایل به پرداخت بازدیدکنندگان آبشار آب سفید جهت استفاده تفرجی از این منطقه تعیین شود. داده های مورد نیاز در این تحقیق از طریق نمونه گیری تصادفی و تکمیل ۲۲۵ پرسشنامه از گردشگران این منطقه جمع آوری شد. نتایج مطالعه نشان داد ۷۲ درصد پاسخ دهندگان تمایل به پرداخت جهت استفاده تفرجی از این منطقه هستند. از بین متغیرهای مورد مطالعه در الگوی لوجیت ، ضریب برآوردی متغیرهای پیشنهاد، دفعات بازدید، درآمد، تحصلات، جنسیت ، سن ، نگرش های زیست محیطی و مسافت تا منطقه در سطح قابل قبولی معنی دار است . اثر متغیرهای پیشنهاد، دفعات بازدید، سن و مسافت تا منطقه بر تمایل به پرداخت و قبول مبلغ پیشنهادی منفی و اثر متغیرهای درآمد، تحصیلات، جنسیت و نگرش های زیست محیطی مثبت بدست آمده است . مطابق با نتایج این مطالعه میزان تمایل پرداخت هر فرد به عنوان حق ورودی جهت استفاده تفرجی از آبشار آب سفید ۶۹۷۰۳ ریال تعیین شد. با توجه به میانگین ۰۶/۲ بازدید در سال برای هر نفر و تعداد ۱۲۰۰۰۰ بازدیدکننده از این منطقه مقادیر پرداختی سالیانه برای هر فرد ۱۴۳۵۹۰ ریال و ارزش سالانه گردشگری این منطقه ۲۳۰/۱۷ میلیارد ریال برآورد شد. بنابراین با توجه به تاثیر مثبت گردشگری بر اقتصاد شهرستان الیگودرز و استان لرستان افزایش اعتبارات بخش توریسم و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی و توسعه تاسیسات اقامتی و پذیرایی در این منطقه به منظور جذب بیشتر گردشگر پیشنهاد می گردد.

کلمات کلیدی:
گردشگری، ارزشگذاری مشروط، تمایل به پرداخت ، لوجیت ، آبشار آب سفید.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2018638/