بررسی اثربخشی نامتقارن شوک های پیش بینی شده و پیش بینی نشده پولی بر نرخ رشد زیربخش های گروه صنعت و معدن تحت ادوار تجاری و اعتباری

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 56

This Paper With 49 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QJERP-29-100_013

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1403

Abstract:

با توجه به ویژگی­های خاص بخش­های اقتصادی و زیربخش­های هر بخش، محتمل است که این بخش­ها و زیربخش­های آن­ها واکنش متفاوتی به یک شوک پولی نشان دهند. پژوهش حاضر پیرامون چگونگی تاثیر شوک­های پیش­بینی شده و پیش­بینی نشده پولی بر نرخ رشد بخش صنعت  از نقطه­نظر تقارن یا عدم تقارن اثرات در ادوار تجاری و اعتباری انجام شده است. در این پژوهش با بهره­گیری از داده­های سری زمانی فصلی طی دوره ۱۳۶۷ الی ۱۳۹۷ و با بکارگیری رویکرد غیرخطی تغییر رژیم مارکوف، رگرسیون­های به ظاهر نامرتبط (SUR) و روش رگرسیون خطی، تاثیر شوک­های اشاره شده بر رشد تولید صنعتی در سه مدل به­طور جداگانه (مدل در شرایط متعارف و بدون لحاظ نوسانات اقتصادی، مدل با لحاظ ادوار تجاری و مدل با ادوار اعتباری) بررسی می­گردد. بر اساس نتایج حاصل از تکنیک SUR، در شرایط متعارف اقتصاد بخش صنعت و معدن و زیربخش­های آن به شوک­های پیش­بینی شده و نشده پولی واکنش معناداری نشان نمی­دهد. با استفاده از احتمالات تغییر رژیم و ادوار تجاری و اعتباری مستخرج از روش­های مارکوف MSMAH(۲,۵,۰) وMSM(۲)-AR(۴) ، نتایج رگرسیون خطی نیز نشان­دهنده اثربخشی نامتقارن شوک­های پیش بینی شده و نشده پولی در هر دو حالت ادوار تجاری و اعتباری می­باشد. به نحوی که در حالت ادوار تجاری، شوک­های پیش­بینی نشده در شرایط رونق اقتصادی نسبت به رکود اثرگذارتر می­باشند و در حالت ادوار اعتباری نیز این شوک­ها در شرایط انقباض منابع اعتباری اثرگذاری قوی­تری در تهییج تولید دارند.

Keywords:

Monetary anticipated Shock , Monetary unanticipated Shock , Asymmetric Effects , Business and Credit Cycles , Markov Switching Model. , شوک پیش بینی شده پولی , شوک پیش بینی نشده پولی , اثرات نامتقارن , ادوار تجاری و اعتباری , مدل تغییر رژیم مارکوف.

Authors

منا عچرش کریمی

shahid chamran university of ahvaz

احمد صلاح منش

shahid chamran university of ahvaz

عزیز آرمن

shahid chamran university of ahvaz

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :