CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر بی ثباتی نرخ ارز و رژیم های تورمی بر شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (رهیافت هم انباشتگی Panel FMOLS)

عنوان مقاله: اثر بی ثباتی نرخ ارز و رژیم های تورمی بر شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (رهیافت هم انباشتگی Panel FMOLS)
شناسه ملی مقاله: JR_QJERP-29-99_012
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

ندا قدرت آبادی
علیرضا دقیقی اصلی
مجید افشاری راد
مرجان دامن کشیده

خلاصه مقاله:
ارزیابی تاثیر بی ثباتی نرخ ارز و تورم بر درجه عبور نرخ ارز یکی از موضوعات مهم و اساسی در ادبیات اقتصاد پولی و بین الملل بوده و بخش عمده ای از مطالعات تجربی را در سال های اخیر به خود اختصاص داده است. از این رو هدف اصلی مطالعه بررسی تاثیر بی ثباتی نرخ موثر اسمی ارز و رژیم های تورمی بر شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی طی سال های ۲۰۱۹-۱۹۹۰ می باشد. برای این منظور ابتدا به روش الگوی چرخشی مارکوف دو رژیم  تورمی آرام یا ملایم و شدید به عنوان وضعیت های تورمی بهینه استخراج شد و در ادامه الگوی تجربی تحقیق به روش هم جمعی حداقل مربعات کاملا اصلاح شده در داده های تابلویی برآورد گردید. نتایج تخمین رابطه تعادلی بلندمدت بیانگر این است که بی ثباتی نرخ موثر اسمی ارز و محیط های تورمی شدید تاثیر مثبت و معنی دار بر شاخص بهای کالاهای مصرفی در این گروه از کشورها داشته است. علاوه بر این، هزینه نهایی تولید شرکای تجاری تاثیر مثبت و تولید ناخالص داخلی تاثیر منفی و معنی دار بر شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در بلندمدت دارند.

کلمات کلیدی:
Exchange Rate Arrangements, Inflationary Environment, Nominal Effective Exchange Rate Volatility, OIC, Panel Data FMOLS Approach, رژیم های تورمی, بی ثباتی نرخ موثر اسمی ارز, کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی, رهیافت حداقل مربعات کاملا اصلاح شده در داده های تابلویی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2022418/