CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مفهوم پردازی نظام مند ترک خدمت کارکنان با تاکید بر عوامل پیشایندی با استفاده از روش فراترکیب

عنوان مقاله: مفهوم پردازی نظام مند ترک خدمت کارکنان با تاکید بر عوامل پیشایندی با استفاده از روش فراترکیب
شناسه ملی مقاله: JR_ORMR-14-1_002
منتشر شده در در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا چیت سازیان - Assistant Professor, Faculty of Financial Science, Management and EntrepreneurshipT University of kashan, Iran.
امیرحسین عادلی جاذب - Master's student, Department of Organizational Behavior and Human Resource Management, Faculty of Islamic Studies and Management, Imam Sadiq University(AS), Tehran, Iran.
علی یعقوبعلی پور کندلجی - PhD student, Department of Decision Sciences and Complex Systems, Faculty of Islamic Studies and Management, Imam Sadiq University(AS), Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
ترک خدمت کارکنان یکی از چالش های مهم سازمان ها است که غفلت از آن می تواند هزینه های زیادی را برای سازمان به بار آورد. بخش مهمی از عواملی که بر اقدام به ترک خدمت کارکنان تاثیرگذارند، به عنوان عواملی شناخته می شوند که نیت یا قصد ترک خدمت را در کارکنان شکل می دهند که می توان از آنها به عنوان عوامل پیشایندی نام برد. هدف این مطالعه، مفهوم پردازی نظام مند ترک خدمت کارکنان با تاکید بر عوامل پیشایندی با استفاده از روش فراترکیب است. در این مطالعه، ۱۷۵ مطالعه که به بررسی عوامل ترک خدمت کارکنان پرداخته بودند، شناسایی و تجزیه و تحلیل شدند. یافته های این مطالعه نشان داد که عوامل پیشایندی ترک خدمت کارکنان را می توان در سه دسته کلی قرار داد: الف) عوامل فردی: شامل عوامل جمعیت شناختی کارکنان؛ سرمایه روانی و روان شناختی؛ موفقیت شغلی؛ ب) عوامل شغلی: شامل رضایت شغلی، تعهد سازمانی و کیفیت زندگی کاری؛ ج) عوامل سازمانی (درونی و بیرونی): شامل عوامل کلان اقتصادی، سابقه کار در سازمان، روابط کار- خانواده، حمایت سازمانی، عدالت سازمانی و در نهایت ارتباط با مدیر. این عوامل می توانند به صورت مستقیم (مانند کیفیت زندگی کاری) یا غیرمستقیم (مانند نداشتن رضایت شغلی) بر اقدام به ترک خدمت کارکنان تاثیر گذار باشند. این مطالعه بر اهمیت توجه به عوامل پیشایندی ترک خدمت کارکنان تاکید می کند. مدیران و سازمان ها می توانند با شناسایی و رفع عوامل پیشایندی ترک خدمت، از ترک خدمت واقعی کارکنان جلوگیری کرده و خود را از چالش های جدی بعدی نجات دهند.

کلمات کلیدی:
Employee turnover, Antecedent factors, Metasynthesis, Systematic conceptualization., ترک خدمت کارکنان, عوامل پیشایندی, مفهوم پردازی نظام مند, فراترکیب.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2023432/