CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین شفافیت مدیریت الگوریتمی بر قصد ترک شغل با نقش میانجی عدالت ادارک شده (مورد مطالعه : کارکنان اداره آموزش و پرورش ناحیه یک کرمان)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین شفافیت مدیریت الگوریتمی بر قصد ترک شغل با نقش میانجی عدالت ادارک شده (مورد مطالعه : کارکنان اداره آموزش و پرورش ناحیه یک کرمان)
شناسه ملی مقاله: IMSYM10_084
منتشر شده در دهمین کنفرانس بین المللی علوم مدیریت و حسابداری در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

مصطفی طاهری - هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه پیام نور تهران، ایرا ن
علی نگین تاجی - هیات علمی گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور تهران، ایرا ن
مرضیه ابراهیمی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیر یت منابع انسانی ، دانشگاه پیام نور مرکز تف ت

خلاصه مقاله:
هدف از انجام این پژوهش ، بررسی رابطه بین شفافیت مدیریت الگوریتمی بر قصد ترک شغل با نقش میانجی عدالت ادارک شده (مورد مطالعه : کارکنان اداره آموزش و پرورش ناحیه یک کرمان)می باشد. روش تحقیق بر اساس هدف از نوع کاربردی و از جهت ماهیت توصیفی - همبستگی است . جامعه آماری این مطالعه کارکنان اداره آموزش و پرورش ناحیه یک کرمان به تعداد ۲۵۵۰ نفر می باشد، به استناد جدول مورگان حجم نمونه برابر ۳۳۵ نفر برآورد و به روش تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآور ی دادهها پرسشنامه استاندارد، شامل ۲۲ سوال بود که روایی پرسشنامه توسط استاد راهنما و متخصصان، کارشناسان مدیریت و پایایی آن ها از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای همه شرایط بیشتر از ۰. ۷ تایید شد. در این پژوهش بر اساس ادبیات و مدل مفهومی ۱۰ فرضیه ارائه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (با استفاده از نرم افزار (SPSS و آمار استنباط ی (با استفاده از نرم افزار (PLS استفاده شد. یافته ها تمامی فرضیه ها و برازش مناسب مدل پژوهش را تایید کرد. نتایج نشان داد که سطح شفافیت مدیریت الگوریتمی در سازمان ها متفاوت است و شفافیت سیستم ها می تواند بر قصد خروج از سازمان تاثیر داشته باشد، بررسی ها نشان داد که عدالت توزیعی و رویه ای می تواند واسطه این رابطه باشند، همچنین بر اساس تئوری تبادل اجتماعی ، هنگامی که کارکنان، ارتباطات متقابل در سازمان را نامطلوب می دانند، احتمالا از ارتباطات آینده کنار می روند ، به طور کلی شفافیت کارکردهای مدیریت الگوریتمی به طور مثبت با عدالت توزیعی و عدالت رویه ای مرتبط است و این دو بعد عدالت به نوبه خود رابطه معناداری با قصد ترک شغل دارند.

کلمات کلیدی:
شفافیت مدیریت الگوریتمی ،قصد ترک شغل ، عدالت توزیعی و عدالت رویه ای

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2026437/