CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کاربست ممیزی طراحی شهری به منظور سنجش کیفیت رویدادمداری در پیاده راه های شهری (نمونه مطالعاتی: پیاده راه حافظیه شیراز، ایران)

عنوان مقاله: کاربست ممیزی طراحی شهری به منظور سنجش کیفیت رویدادمداری در پیاده راه های شهری (نمونه مطالعاتی: پیاده راه حافظیه شیراز، ایران)
شناسه ملی مقاله: JR_SAUD-11-2_004
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیده فاطمه حسینی - کارشناس ارشد طراحی شهری، گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
علیرضا صادقی - دانشیار بخش شهرسازی دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز
مسعود دادگر - مربی، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران. ایران.

خلاصه مقاله:
با افزایش جمعیت و شهرنشینی، شهر ها با روندی ناموزون و بدون توجه به کیفیت طراحی شهری گسترش یافتند. این امر معضلات متعددی از جمله گسست اجتماعی میان شهروندان و کاهش حضورپذیری در فضاهای شهری از جمله ساختارهای تاریخی (انبیه و فضای پیرامونی) را به همراه داشته است. یکی از راه های حضورپذیرنمودن فضاهای شهری از جمله پیاده راه های واقع در ساختارهای تاریخی، استفاده از رویدادهای متنوع می باشد. پیاده راه حافظیه شیراز، با مجاورت در کنار عنصر تاریخی "آرامگاه حافظیه" می تواند یکی از فضاهای مناسب رویدادمداری باشد.به همین منظور در این پژوهش به سنجش رویدادمداری در پیاده راه های شهری با کاربست ممیزی طراحی شهری پرداخته شد. پس از مطالعات کتابخانه ای جهت تدوین و همچنین مشاهدات میدانی جهت تدقیق عوامل سنجش رویدادمداری در پیاده راه های شهری، با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی، یک گروه تمرکز یا کانونی، متشکل از جمعی از متخصصان شهر شناسایی و تشکیل شدند و باحضور در پیاده راه حافظیه، به امتیازدهی معیارهای مذکور پرداختند. نتایج حاصل از پژوهش، بیانگر آن است که پیاده راه مذکور، هرچند کمبودهایی در رسیدن به فضای رویداد مدار را دارد اما به دلیل پتانسیل های موجود همچون برخورداری از پیشینه فرهنگی و تاریخی بالا، تالارهای رویداد متعدد، فضای باز رویدادمدار، ایمنی بالای حرکت و جابه جایی عابران پیاده در محدوده، نگهداری و حفاظت از نمای حافظیه، کیفیت هوای مطلوب، عرض و طول و شیب مناسب پیاده راه، دارای تشخص و خاطره انگیز است و امکان برپایی رویدادهای متنوع را دارد. به همین منظور نگارندگان در انتهای پژوهش، راهبرد ها و سیاست هایی جهت تقویت رویدادمداری در پیادراه حافظیه ارائه کرده اند.

کلمات کلیدی:
رویدادمداری, پیاده راه های شهری, ممیزی طراحی شهری, کیفیت فضای شهری, پیاده راه حافظیه شیراز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2027265/