بررسی ارتباط مدیریت دانش با مدیریت زمان در سرپرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه: یک مطالعه مقطعی
Publish place: Journal of Critical Care Nursing، Vol: 16، Issue: 4
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 72
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCCNUR-16-4_005
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1403
Abstract:
زمینه و هدف: مدیریت زمان و مدیریت دانش دو مولفه مهم و تاثیرگذار بر کیفیت مراقبت و بهبود عملکرد پرستاران به ویژه در بخش مراقبت ویژه به شمار می آیند؛ لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط مدیریت دانش با مدیریت زمان در سرپرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه در بیمارستان های استان خوزستان انجام شد.
روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که با هدف تعیین ارتباط مدیریت دانش با مدیریت زمان در ۳۸۴ نفر سرپرستارهای شاغل در بخش های مراقبت ویژه در بیمارستان های آموزشی و خصوصی استان خوزستان، دارای سمت سرپرستار و با رضایت نامه آگاهانه به روش سرشماری انجام شد. پرسشنامه های دموگرافیک، مدیریت زمان و مدیریت دانش توسط شرکت کنندگان تکمیل شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که اکثریت افراد مونث (۱۸۹) (۱۸۹ نفر) (۹۳/۱ درصد) و متاهل (۱۹۶ نفر) (۹۶/۶ درصد) بودند. مدیریت زمان در سرپرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه مورد مطالعه در بیشتر موارد ۸۷/۲۰ درصد (۱۷۷ نفر ) در سطح متوسط بوده و از نظر نمرات مدیریت دانش نیز مدیریت دانش در سرپرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه مورد مطالعه در بیشتر موارد ۹۱/۶۲ درصد (۱۸۶ نفر ) در سطح ضعیف بودند. بین مدیریت دانش و مدیریت زمان رابطه معناداری وجود داشت (P<۰.۰۰۳).
نتیجه گیری: از آنجا که بر اساس یافته های پژوهش حاضر نمره مدیریت زمان در سطح متوسط و نمره مدیریت دانش در حد ضعیف بود لذا لحاظ کردن محتوای آموزشی مرتبط با این دو موضوع در برنامه آموزشی دانشجویان کارشناسی و طراحی دوره های آموزش ضمن خدمت خصوصا جهت پرستاران و سرپرستاران از گام های موثری است که می تواند به بهبود وضعیت کمک کند.
Keywords:
Authors
Mohammad Javad Parsian Mehr
School of Nursing and Midwifery, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
Neda Sayadi
Department of Nursing and Midwifery, Nursing Care Research Centre in Chronic Diseases, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
Mohammad Hosein Haghighizadeh
Department Biostatistics, School of Health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
Dariush Rokhafrooz
Department of Nursing and Midwifery, Nursing Care Research Centre in Chronic Diseases, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :