CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه بین عوامل مختلف جهت استخراج عصاره رزماری: حلال، روش عصاره گیری، اندازه ذرات، نسبت گیاه به حلال

عنوان مقاله: مقایسه بین عوامل مختلف جهت استخراج عصاره رزماری: حلال، روش عصاره گیری، اندازه ذرات، نسبت گیاه به حلال
شناسه ملی مقاله: JR_FSCT-21-153_002
منتشر شده در در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

yasamin latifi - Department of Food Science and Technology, Islamic Azad University, Noor Branch, Mazandaran, Iran.
Feryal Khademi - Department of Food Science and Technology, Department of Ayatollah Amoli Amol, Islamic Azad University, Mazandaran, Iran.
Romina Mohebi - Department of Food Science and Technology, Shahre Qods Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
Maryam Mohsen Soltani - Department of Food Science and Technology, Department of Ayatollah Amoli Amol, Islamic Azad University, Mazandaran, Iran.
Zahra Esparvarini - Department of Hygiene and Food quality control, Bu-Alisina university, Hamedan, Iran.
Niloufar Alavi - Facuity of Engineering, Neyshabour Girls, Neyshabour , Iran.

خلاصه مقاله:
اکلیل کوهی با نام عمومی رزماری، گیاهی از خانواده نعناعیان با خاصیت آنتی­اکسیدانی می­باشد، لذا هدف از این تحقیق، استخراج عصاره گیاه رزماری با استفاده از حلال­ها، روش­ها (ماسیراسیون، استخراج گرم، سوکسله، پرکولاسیون و سونیکاسیون)، اندازه ذرات (۳۰۰، ۵۰۰ و ۸۰۰ میکرومتر) و نسبت­های گیاه به حلال (۱:۱۰۰، ۲:۱۰۰، ۳:۱۰۰، ۴:۱۰۰ و ۵:۱۰۰) مختلف می­باشد. در این مطالعه آزمایشگاهی، ابتدا سنجش میزان ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی به روش رنگ­سنجی آلومینیوم کلراید و بررسی فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره گیاه به روش DPPH صورت گرفت و برای استخراج این ترکیبات از حلال­ها و روش­های مختلف استفاده و با یکدیگر مقایسه شدند و تجزیه و تحلیل داده­ها نیز با نرم­افزار SPSS و آزمون ANOVA انجام گردید. بهترین حلال جهت استخراج ترکیبات فنولی، فلاوونوئیدی و آنتی­اکسیدانی، آب و متانول (۸۰:۲۰) بود. میزان ترکیبات فنولی تام با استفاده از این حلال (mg/g) ۱۷۲/۷ و ترکیبات فلاوونوئیدی (mg/g) ۱۵۷/۲۸ و فعالیت آنتی­اکسیدانی برای مهار رادیکال­های آزاد (mg/lit) ۲۳۵۸۶/۸۷ بود. بهترین روش برای استخراج ترکیبات فنولی روش ماسراسیون با میزان (mg/g) ۴۸۱/۷ و برای ترکیبات فلاوونوئیدی نیز با میزان (mg/g) ۸۵/۴۷ و به میزان (mg/lit) ۵۲۴/۷۳ برای مهار رادیکال­های آزاد تعیین گردید. نتایج نشان می­دهد برای دستیابی به حداکثر میزان استخراج ترکیبات فنلی تام، فلاوونوئید و آنتی­اکسیدان موجود در عصاره گیاه رزماری، استفاده از پودر گیاه با اندازه ذرات۳۰۰ میکرومتر، حلال آب: متانول (۸۰:۲۰)، نسبت گیاه به حلال (g/ml) ۱۰۰: ۱ و استفاده از روش ماسراسیون باید به عنوان شرایط عملیاتی مطلوب استفاده شود.

کلمات کلیدی:
Antioxidant, Flavonoid Compounds, Phenolic Compounds, Rosemary Plant Extract, فعالیت آنتی اکسیدانی, ترکیبات فلاوونوئیدی, ترکیبات فنولی, عصاره گیاه رزماری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2029011/