CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر پرخاشگری و رفتارهای پرخطر نوجوانان دختر

عنوان مقاله: اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر پرخاشگری و رفتارهای پرخطر نوجوانان دختر
شناسه ملی مقاله: JR_PEN-10-4_005
منتشر شده در در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

کبری منصوری - MSc. In Family Counseling, Department of Counseling, Non-Governmental-Non-Profit Refah College, Tehran, Iran.
آناهیتا خدابخش کولائی - Associate Professor, Department of Psychology and Educational Sciences. Faculty of Humanities. Khatam University. Tehran. Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: در عصر حاضر پرخاشگری و رفتارهای پرخطر دوران نوجوانی، سبب نگرانی شده است زیرا این دو اختلال روانشناختی زیربنای مشکلات روانی، جسمی، اجتماعی، رفتاری و آموزشی در آینده افراد خواهد بود. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مصاحبه انگیزشی بر پرخاشگری و رفتارهای پر خطر نوجوانان دختر انجام شد. روش : این مطالعه­ی شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه نوجوانان دختر که محدوده­ی سنی آنها ۱۸-۱۶ سال بود که در سال ۱۴۰۲ در دبیرستان­های شهرستان ورامین مشغول به تحصیل بودند. تعداد ۲۴ نفر از آنها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه ازمایش (۱۲) و گروه کنترل (۱۲) جایگزینی تصادفی شدند. ابزارهای جمع آ وری داده ها شامل پرسشنامه پرخاشگری باس و پری و رفتارهای پرخطر محمدخانی بودند. سپس برنامه مداخله درمانی- آموزشی مصاحبه انگیزشی در ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای به طور هفتگی، برای گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل در طول این مدت هیچگونه مداخله روانشناختی دریافت نکردند. نتایج : با توجه به یافته های پژوهش می­توان گفت مداخله الگوی مصاحبه انگیزشی بر هر دو متغیر پرخاشگری و رفتارهای پرخطر نوجوانان دختر موثر بوده است (۰۵/ ۰>p). با توجه به میانگین های تعدیل شده می توان نتیجه گرفت که مداخله گروه الگوی مصاحبه انگیزشی توانست موجب کاهش معنی دار پرخاشگری و همچنین کاهش معنی دار رفتارهای پرخطر شود. نتیجه گیری: می توان از الگوی مصاحبه انگیزشی به منظور کاهش پرخاشگری و رفتارهای پرخطر نوجوانان دختر استفاده نمود. مصاحبه انگیزشی به شرکت کنندگان فرصت تجربه همدلی، توجه مثبت نامشروط و پذیرش خویشتن را در جلسه درمان ارائه داد. از این روش می توان برای پیشگیری از رفتارهای پر خطر در دختران نوجوان استفاده کرد.

کلمات کلیدی:
motivational interview, aggression, risky behaviors, adolescent, girl, مصاحبه انگیزشی, پرخاشگری, رفتارهای پرخطر, نوجوان, دختر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2029606/