مقایسه نیازهای خانواده از دیدگاه پرستاران و مادران کودکان بستری در بخش مراقبت های ویژه کودکان
Publish place: Journal of pediatric nursing، Vol: 10، Issue: 4
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 47
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-10-4_002
تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403
Abstract:
مقدمه : عدم رفع نیازهای درک شده خانواده منجر به نارضایتی آنها از کیفیت مراقبت و خدمات دریافتی از سوی تیم درمان می شود.. لذا این مطالعه با هدف مقایسه نیازهای خانواده از دیدگاه پرستاران و مادران کودکان بستری در بخش مراقبت های ویژه کودکان مراکز آموزشی و درمانی منتخب دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران انجام شد.
روش: در این مطالعه توصیفی- مقایسه ای ۱۱۰ مادر دارای کودک بستری در بخش مراقبت ویژه کودکان و ۱۱۰ پرستار شاغل در بخش های فوق شرکت داشتند. مادران به صورت در دسترس و پرستاران در سه بیمارستان مرکز طبی کودکان، بیمارستان علی اصغر و رسول اکرم از فروردین سال ۱۴۰۱ به مدت ۶ ماه انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه نیازهای خانواده دارای فرد بستری در بخش مراقبت ویژه (Family Needs inventory) استفاده شد. مادران و پرستاران به طور جداگانه به سوالات پرسشنامه فوق در طیف لیکرت ۵ بخشی پاسخ دادند.
نتایج : میانگین و انحراف معیار نمره نیازهای کلی خانواده از دیدگاه مادران (۹/۴۳ ± ۱۲۹/۳۳) و از دیدگاه پرستاران (۸/۸۰ ± ۱۲۷/۴۹) بود. ۶۸/۷درصد مادران و ۶۶/۸درصد پرستاران برآورده شدن نیازهای خانواده را با اهمیت گزارش کردند . تفاوت معنی داری در براورد نیاز به نزدیکی به کودک میان پرستاران و مادران وجود داشت (۰/۰۲۰ P=)
نتیجه گیری: با توجه به تشابهات دیدگاه دو گروه به نظر می رسد موانع دیگری در مسیر رفع نیازهای مهم خانواه های دارای کودک بستری در بخش مراقبت های ویژه کودکان وجود دارد.
Keywords:
Authors
مهناز شوقی
Associate Professor of Nursing , Nursing and Midwifery Care Research Center, Health Management Research Institute, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
الناز حق دوست
MSN Pediatric nursing, Faculty of Nursing and midwifery, Pediatric and neonatal intensive care nursing Department, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :