تعیین نوع کاست کروموزومی ژن mec در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جمع آوری شده از نمونه های بالینی بیمارستان ها در منطقه سیستان
Publish place: Afzalipour Journal of Clinical Research، Vol: 2، Issue: 3
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 62
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCR-2-3_006
تاریخ نمایه سازی: 2 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: امروزه ظهور سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus یا MRSA)، به عنوان یکی از عوامل بیماری زای مهم دخیل در عفونت های بیمارستانی مورد توجه قرار گرفته است. تیپ بندی مولکولی باکتری ها، بخش مهمی از مطالعات اپیدمیولوژیک عفونت های بیمارستانی به شمار می رود. مطالعه حاضر با هدف تیپ بندی و افتراق MRSA با استفاده از روش تعیین کاست کروموزومی استافیلوکوکوس ژن mec (Staphylococcal Cassette Chromosome mec یا SCCmec) انجام شد. شیوه مطالعه: این پژوهش بر روی ۷۲ ایزوله MRSA انجام گردید. بدین ترتیب، پس از بررسی های فنوتیپی و با استفاده از روش Multiplex polymerase chain reaction (Multiplex PCR)، انواع کاست SCCmec مورد شناسایی قرار گرفت. یافته ها: تیپ بندی SCCmec نشان داد که از میان ۷۲ ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس، ۵ درصد حاوی تیپ SCCmec I، ۴۵ درصد حاوی تیپ SCCmec II، ۳۰ درصد حاوی تیپ SCCmec III و ۲۰ درصد حاوی تیپ SCCmec V بودند. نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، ایزوله های MRSA حامل انواع II و III SCCmec که شاخص سویه های اکتسابی از بیمارستان می باشند، غالب بودند.
Keywords:
استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین , عفونت های بیمارستانی , پروتئین mecA , استافیلوکوکوس اورئوس
Authors
اکرم وفادار نژاد
کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل، زابل، ایران
احمد راشکی
دانشیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
محسن نجیمی
دانشیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :