بررسی نقش سیستم های پشتیبان تصمیم گیری بالینی در کاهش خطاهای پزشکی
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 63
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-10-1_007
تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی نقش سیستم های پشتیبان تصمیم گیری بالینی در کاهش خطاهای پزشکی از دیدگاه پزشکان و پرستاران بیمارستان های آموزشی درمانی شهرستان فردوس است.
روش: پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی-مقطعی است که در سال ۱۴۰۰ و سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ در دو بیمارستان آموزشی- درمانی شهرستان فردوس انجام شد. جامعه پژوهش پزشکان و پرستاران بودند. در این مطالعه از روش سرشماری، استفاده و جامعه پژوهش به عنوان نمونه پژوهش در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه آریایی و همکاران بود. پس از گردآوری پرسشنامه ها، داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: تعداد ۴۲ نفر از کارکنان کادر درمان وارد مطالعه شدند. از دیدگاه پزشکان سیستم پشتیبان تصمیم می تواند منجر به کاهش احتمال بروز واکنش های آلرژی شدید و تداخل دارویی (۶۰%)، امکان دسترسی سریع به سوابق دارویی بیمار (۵۰%) و ثبت دستورات به صورت کامپیوتری (۳۰%) شود. از دیدگاه پرستاران حذف مشکلات مربوط به دست خط ناخوانای پزشکان (۲۵%)، کاهش احتمال فراموش کردن تکرار آزمایش یا رادیولوژی (۱۸/۸%)، دسترسی سریع به اطلاعات روزآمد در حین کار (۱۲/۵%) و کاهش احتمال بروز آمبولی (۹/۴%) از مزایای سیستم های پشتیبان تصمیم گیری بالینی می باشند.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت توسعه این سیستم ها در بیمارستان ها و همچنین سنجش آمادگی کادر درمان جهت پذیرش سیستم های پشتیبان تصمیم گیری، پیشنهاد می گردد آموزش های لازم در این زمینه ارائه گردد.
Keywords:
Clinical Decision Support System (CDSS) , Medical Error , Physicians , Nurses , سیستم پشتیبان تصمیم گیری بالینی , خطای پزشکی , پزشکان , پرستاران
Authors
فائزه حاجی اسلام
B.Sc. of Health Information Technology, Department of Health Information Technology, Ferdows School of Paramedical and Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
زهره جوانمرد
Ph.D. Student of Health Information Management, Department of Health Information Management, School of Allied Medical Sciences, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :