طراحی و توسعه مجموعه حداقل داده های بیماری فنیل کتونوری

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 51

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHBMI-8-1_004

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403

Abstract:

مقدمه: فنیل کتونوری یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک مغلوب اتوزومال است که با طیف وسیعی از اختلالات عصبی-روانی و عصبی-شناختی، شناخته می شود. بدون ارائه مراقبت های لازم ، کنترل و مدیریت، این بیماری می تواند به عقب ماندگی ذهنی شدید و ناهنجاری های عصبی رفتاری منجر شود؛ لذا هدف مطالعه حاضر طراحی و ارائه مجموعه حداقل داده فنیل کتونوری برای معرفی فاکتورهای اثربخش در مدیریت، کنترل و نظارت بیشتر بر این بیماری است. روش: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که در طی دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، برای شناسایی عناصر داده مدیریتی و بالینی بررسی جامعی در پایگاه داده های PubMed, Web of Science و Scopus صورت گرفت. سپس، عناصر داده لازم از مطالعات استخراج و در قالب یک پرسشنامه قرار داده شدند در مرحله دوم، ۱۵ متخصص اطفال، تغذیه، روان پزشکی و روانشناسی پرسشنامه طراحی شده را با استفاده از تکنیک دلفی دو مرحله ای تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ استفاده گردید. نتایج: در مجموع ۱۳۳ عنصر داده مدیریتی و بالینی از مطالعات استخراج شدند. این عناصر داده به سه گروه اطلاعاتی و ۱۴ محور تقسیم شدند. مطابق با نظر متخصصان در مورد ۱۲۵ عنصر داده در ۱۳ محور اجماع و توافق جمعی کسب شد. محور نقص های مادرزادی تنها محوری بود که تمامی عناصر داده آن از مطالعه کنار گذاشته شدند. نتیجه گیری: با توجه به چالش های بالینی و اقتصادی که بیماران فنیل کتونوری با آن مواجهه هستند، تعیین مجموعه حداقل داده ها می تواند امکان کنترل و مدیریت موثر این بیماری، کاهش هزینه ها و مدیریت بهتر اطلاعات این بیماران را فراهم آورد.

Authors

خدیجه مولایی

Ph.D. Student in Medical Informatics, Faculty of Management and Medical Information Sciences, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

بابک باوفا

Pediatrician and Kerman Province Disease Control Specialist, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Yan Y, Jin X, Wang X, Zhang C, Zhang Q, ...
  • Darabi M, Delpisheh A, Gholamiparizad E, Nematollahi M, Sharifian R. ...
  • Meraji M, Mahmoodian S, Ramezanghorbani N, Eslami F, Sarabi E. ...
  • نمایش کامل مراجع