اثربخشی مشاوره گروهی مبتنی بر سرمایه روان شناختی بر مولفه های سرمایه روان شناختی و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان نوجوان دختر
Publish place: New Educational Thoughts، Vol: 20، Issue: 2
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 44
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JONTOE-20-2_002
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
Abstract:
هدف پژوهش حاضر تعیین میزان اثربخشی سرمایه روانشناختی به شیوه مشاوره گروهی بر سرمایه روانشناختی و اشتیاق تحصیلی و مولفه های این دو متغیر در دانش آموزان دختر نوجوان بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی و طرح پژوهش از نوع پیش آزمون_پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر نوجوان در رنج سنی ۱۳ تا ۱۸ سال شهر سمنان در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ بود. از میان آنها ۲۴ نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردید و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۲ نفر) و کنترل (۱۲ نفر) قرار گرفتند. هر دو گروه در شرایط یکسان و با استفاده از پرسشنامه سرمایه روان شناختی لوتانز (۲۰۰۷) و اشتیاق تحصیلی پینتریچ و همکاران (۱۹۹۱) ارزیابی شدند و گروه آزمایش به مدت ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ای تحت آموزش سرمایه روانشناختی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری و تحلیل کوواریانس تک متغیری استفاده گردید. یافته ها نشان داد که آموزش سرمایه روانشناختی باعث افزایش نمره کل سرمایه روانشناختی (۵۸/۰ η۲= , ۷۷/۲۹ F=) و اشتیاق تحصیلی (۴۴/۰η۲= , ۶۴/۱۶F=) با سطح معناداری ۰۱/۰ می شود. نتایج نشان داد آموزش سرمایه روانشناختی نه تنها مولفه های این متغیر، بلکه اشتیاق تحصیلی را افزایش می دهد.
Keywords:
Authors
فاطمه سادات حسینی
کارشناسی ارشد مشاوره مدرسه، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
یاسر مدنی
استادیار گروه روان شناسی تربیتی و مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
عباس جواهری
استادیار گروه روان شناسی تربیتی و مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
روح اله دهقانی بنادکی
دانشجوی دکترای تخصصی روان شناسی، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :