CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر شیوه های توسعه کارکنان بر سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی با نقش میانجی مدیریت دانش (مورد مطالعه: کارکنان شهرداری قزوین)

عنوان مقاله: تاثیر شیوه های توسعه کارکنان بر سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی با نقش میانجی مدیریت دانش (مورد مطالعه: کارکنان شهرداری قزوین)
شناسه ملی مقاله: MARBI01_060
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی نوین در کسب و کار و توسعه صنعتی در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

سجاد خالقی - کارشناس ارشد مدیریت دولتی توسعه منابع انسانی، موسسه آموزش عالی کار قزوین، ایران
ابراهیم صحرایی - دکتری گروه مدیریت ، موسسه آموزش عالی کار قزوین،ایران
حسین عابدی - عضو هیات علمی گروه مدیریت ، موسسه آموزش عالی کار قزوین،ایران

خلاصه مقاله:
پژوهش پیش رو با هدف تاثیر شیوههای توسعه کارکنان بر سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی با نقش میانجی مدیریت دانش در بین کارکنان شهرداری قزوینصورت گرفت. پژوهش از نظر ماهیت و روش، از نوع پژوهش های توصیفی-پیمایشی بوده و با هدف کاربردی انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنانشهرداری قزوین به تعداد ۲۱۲۲ نفر بود. حجم نمونه آماری با استفاده ازا فرمول کوکران ۳۲۶ تعیین شد و نمونه گیری به صورت نمونه گیری تصادفی ساده و در دسترس صورت گرفت. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بود که برای سنجش متغیر شیوه های توسعه کارکنان از پرسشنامه الخوالده (۲۰۲۲) و برای سنجش مدیریت دانش، سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی از پرسشنامه ال - تیت و همکاران (۲۰۲۲) استفاده شد. روایی محتوایی- صوری و روایی سازه (تحلیل عاملی تاییدی، روایی همگرا و واگرای) ابزار پژوهش بررسی و مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن نیز با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ سنجیده شد و با توجه به اینکه مقدار آلفا برای همه متغیرهای پژوهش بیشتر از ۰.۷ به دست آمد، با اطمینان میتوان پایایی ابزار پژوهش را تایید کرد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و استنباطی و از روش حداقل مربعات جزئی، به وسیله نرم افزارهای SPSS و SmartPLS استفاده شد. نتایج کسب شده از این پژوهش نشان داد شیوههای توسعه کارکنان و مولفه های آن (رهبری، مربیگری و ارزیابی وضعیت آموزش) تاثیر مثبت و معناداری بر مدیریت دانش کارکنان شهرداری قزوین دارد. مدیریت دانش تاثیر مثبت و معناداری بر سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی دارد. همچنین نقش میانجی مدیریت دانش در رابطه بین شیوه های توسعه کارکنان و مولفه های آن (رهبری، مربیگری و ارزیابی وضعیت آموزش) و سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی تایید شد.

کلمات کلیدی:
شیوه های توسعه کارکنان، مدیریت دانش، سرمایه انسانی، سرمایه اجتماعی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2037885/