خاصیت حشره کشی گیاه دارویی آقطی Sambucus nigra L.، بر تخم، لارو سن دوم و چهارم و حشرات کامل سوسک کلرادوی سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (Say)

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,116

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_191

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

امروزه تحقیقات قابل توجهی بر عصاره های گیاهی به عنوان جایگزین هایی برای حشره کش های آلوده کننده و مضر محیط زیست انجام می گیرد. سیب زمینی از محصولات کشاورزی بسیار مهم در جهان و ایران می باشد که مورد حمله آفات مختلفی از جمله سوسک کلرادوی سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (say) قرار می گیرد. در این تحقیق خاصیت حشره کشی عصاره آقطی Sambucus nigra L. بر تفریخ تخم و مرگ و میر لارو سن دوم چهارم و حشرات کامل سوسک کلرادوی سیب زمینی مورد بررسی قرار گرفت. عصاره از برگ گیاه آقطی با استفاده از حمام آب استخراج گردید. سمیت روی لارو و حشره کامل سوسک کلرادوی سیب زمینی در غلظت های 5 - 0/5 درصد و دوره زمانی 24 ، 48 و 72 ساعت و در 6 تکرار مطالعه شد. همچنین برای تفریخ تخم بعد از تاثیر عصاره ها بر آن، بعد از پنج روز میزان تفریخ بررسی گردید که در 6 تکرار مطالعه گردید. این تحقیق در دمای 1 ± 25 درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی 5 ± 65 درصد و درشرایط نوری 16:8 انجام گرفت. نتایج نشان داد متناسب با زمان در معرض قرارگیری و افزایش غلظت بر میزان مرگ و میر آنها افزوده شد به طوریکه 72 ساعت در معرض قرارگیری لاروهای سن دوم و سن چهارم و حشرات کامل توسط عصاره آقطی در بالاترین غلظت ( 5 درصد) به ترتیب 86 ، 66 و 51 درصد تلفات ایجاد نمود. همچنین میزان عدم تفریخ تخم در بالاترین غلظت 39 درصد بوده است. مقادیر LC50 محاسبه شده عصاره گیاه آقطی بر تخم، لارو سن دوم، لارو سن چهارم و حشرات کامل به ترتیب 90437 ، ،12737 ، 27206 و 46086 پی.پی.ام. بود. بنابراین از این عصاره به دلیل ایمن بودن و تاثیر حشره کشی رضایت بخشی که دارد می توان در مدیریت کنترل سوسک کلرادوی سیب زمینی استفاده نمود.

Keywords:

مدیریت , سوسک کلرادوی سیب زمینی , عصاره آقطی

Authors

قدیر نوری قنبلانی

استاد گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

اکرم تقی زاده ساروکلایی

دانشجوی دکتری حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

هوشنگ رفیعی دستجردی

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ciepielewska, D., Kordan, B., and Nietupski, M. 2005. Effect of ...
  • Gokce, _ Whalon, M. E., Cam, H., Ynar, Y., Demirtas, ...
  • Jovanovic, Z., Kostic, _ and Popovic, Z. 2007. Grain- protective ...
  • Pedigo, L. P. 1999. Entomology and Pest Management. 3rd Edition. ...
  • Tisler, A. M., and Zehnder, G. W. 1990. Insecticide resistance ...
  • نمایش کامل مراجع