مطالعه تنوع مورفولوژیکی و ژنتیکی جدایه های Botrytis cinerea عامل کپک خاکستری توت فرنگی با استفاده از توالی یابی ناحیه ITS

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 925

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_324

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

توت فرنگی از گیاهان مهم کشت شده در شمال ایران بوده که میوه آن مصارف فراوانی در طب سنتی به منظور جلوگیری از ابتلا به بسیاری بیماری ها دارد. بیماری کپک خاکستری ناشی از Botrytis cinerea از مهمترین بیماری های توت فرنگی بوده که سالانه موجب خسارات زیادی به این محصول می شود. این تحقیق به منظور بررسی خصوصیات مورفولوژیکی و ژنتیکی و امکان تنوع بین جدایه ها در استان مازندران انجام شد. برای این منظور 22 جدایه از مزارع مناطق مختلف استان به دست آمد. اساس شناسایی اولیه صفات مورفولوژیک قارچ مانند رنگ کلنی، شکل، رنگ و ابعاد کنیدیوفور، شکل و ابعاد اسکلروت ها بود. در این بررسی ها تفاوت زیادی بین ایزوله های بدست آمده از مناطق مختلف مشاهده شد. با توجه به تنوع مشاهده شده جدایه ها به 7 گروه تقسیم شدند. جهت تعیین امکان تنوع ژنتیکی بین ایزوله ها از هر گروه یک نماینده انتخاب و سپس ناحیه ITS ( Internal Transcribed Spacer ( دی ان ای ریبوزومی جدایه ها با استفاده از جفت آغازگرهای ITS4 و ITS5 تکثیر شد. محصول پی سی ار پس از توالی یابی و همردیف سازی چندگانه با استفاده از نرم افزار CLUSTALX با سایر توالی های مربوطه ثبت شده در بانک ژن مقایسه گردید. درخت فیلوژنی جدایه ها با استفاده از نرم افزار MEGA5 ترسیم گشت. در تجزیه خوشه ای ، نمونه ها در حد تشابه 08 % در 5 گروه جای گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از وجود تنوع بالای مورفولوژیکی و ژنتیکی بین جدایه های B. cinerea عامل کپک خاکستری توت فرنگی در مازندران می باشد.

Authors

جعفر نصیری طالشی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طب

صفر علی مهدیان

استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد علی تاجیک قنبری

استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

امین علیان

کارشناسی ارشد کلینیک گیاهپزشکی مرکزی بهنمیر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Banno, S., Fukumori, F., Ichishi, A., Okada, K., Uekusa, H., ...
  • C.Alfnso, R. Rap0so & P. Melgarejo, 2000. Genetic diversity in ...
  • Esterio M. , J. Auger , C. Ramos and H ...
  • Have A., W. Mulder , J.Visser & Van Kan J ...
  • Heather C.R. and Daniel J.K. 2007. Elevated genetic variation within ...
  • Jena, R.C., Samal, K.C. and Das, B.K. (2010). Opimization of ...
  • نمایش کامل مراجع