بررسی تغییرات pH در ریزازدیادی پایه پا کوتاه کننده گلابی OH.F87

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 959

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_468

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

گلابی Pear از جنس Pyrus و گونه P.communis می باشد که یکی از مهمترین میوه های دانه دار می باشد از مهمترین بیماریهای این درخت بیماری آتشک می باشد که در بین راهکارهای مبارزه با این بیماری استفاده از ارقام متحمل موثرترین و اقتصادی ترین روش است. در برنامه های انتقال ژن برای افزایش تحمل به بیماری دستیابی به پروتکل ریزازدیادی و باززایی از اولویت خاصی برخوردار است . این تحقیق با هدف بهینه سازی پروتکل ریز ازدیادی پایه استاندارد وارداتی OH*F87 انجام شد و از انجایی که تیمارهای مربوط به pH در کشت بافت گلابی کمتر مورد بررسی قرار گرفته اند در این ازمایش از 5 تیمار pH 5.5 5 4.5 4 3.5 استفاده گردید و محیط با pH =5.5 به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. در سه دوره زمانی هفته 4 ، 6 و 8 از صفات پرآوری ، مجموع طول شاخه میانگین طول شاخه و باندترین طول شاخه یادداشت برداری گردید. از آنجایی که صفت پاکوتاهی در این پایه بسیار مهم می باشد به منور بررسی وجود یا عدم وجود تنوع سوماکلونال این صفت نیز ارزیابی شد. در مورد پیوستگی صفات در هفته 4 و 8 میانگین طول شاخه با صفات میانگین پرآوری و میانگین بلندترین ارتفاع پیوستگی نشان داد در حالی که در هفته 6 میانگیم پراوری با میانگین طول شاخه و میانگین بلنندترین ارتفاع پیوسته بودند. تجزیه اماره نشان داد که بهترین نتیجه از نظر تمام صفات مورد بررسی در هفته 6 بدست امد. بیشترین مجموع طول شاخه در pH =4.5 و بلندترین طول شاخه در pH=5 گزارش شد. در هفته 8 بهنرین پاسخ خا برای تمام صفات در محیط با pH=4.5 مشاهده گردید. بخصوص در مورد میزان پراوری تفاوت چشمگیر با شاهد داشت . همچنین در تعداد میانگره در هیچ کدام از تیمارها و یادداشت برداریها تفاوت معنی داری گزارش نشد که فرضیه ایجاد تنوع سوماکلونال را رد میکند.

Keywords:

ریز ازدیادی , پایه پاکوتاه کننده گلابی , تغییرات pH

Authors

نفیسه نورمحمدی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی - اصفهان

حمید عیدالهی

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر - بخش تحقیقات باغبانی

محمود اطرشی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی - اصفهان

آزاده معینی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی - اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Akhtar, Sh , (2010). The Effects of Ph Levels and ...
  • Huda, K.M.K., Bhuiyan, M.S.R., Zeba, N., Banu S.A., Mahmud, F. ...
  • and Khatun A.(2009). Effect of FeSO4 and pH _ shoot ...
  • Songil , G, Yucel G, (1998). The effects of different ...
  • Shibli, R. A., Ajlouni, M. M., Jaradat, A. Aljanabi, S. ...
  • Zimmerman, R.H., Bhardwaj, s.V. and Fordham, I.M. (1995)" Use of ...
  • 25ab 7.3ab 8.7a 5.5ab 5.1b ...
  • نمایش کامل مراجع