تولید گیاهک استریل زیره سیاه Bunium persicum (Boiss.) B. Fedtsch با استفاده از ریز نمونه بذری و جنین طبیعی

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 924

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_540

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

زیره سیاه گیاهی علفی، خودگشن و چند سال با خواص دارویی با ارزش است. به منظور غلبه بر موانع موجود در شرایط مزرعه کاربرد روش‌های نوین از جمله کشت مرا شیشه‌ای می‌تواند در کاهش طول دوره رشد و بهبود شرایط اصلاحیه این گیاه مؤثر باشد. لذا این مطالعه با هدف دستیابی سریع به گیاهک استریل، با استفاده از کشت بذر و جنین و شرایط این ویترو انجام شد. پس از بهینه‌سازی شرایط ضدعفونی، بذور جوانه زده و نیز جنین بذر ابتدا به MS کوپای منتقل و گیاهک های تیلدونی ظرف مدت 14 روز به دست آمد. گیاهک را یکسان ابتدا در هفته محیط کشت مختلف جهت القای ساقه از گره ریشه کشته شدند و پس از دو هفته به منظور رشد ساقه و اجتناب از اثرات ناشی از غلظت‌های بالای هورمونی به چهار محیط کشت با غلظت‌های تنظیم کننده رشد کمتر منتقل شدند. آزمایش به صورت باکتری در قالب طرح کاملاً تصادفی باز تکرار به همراه شاهد انجام شد. براساس نتایج به‌دست‌آمده در هر دور ریز نمونه افزایش غلظت BA از درد چهار میلی‌گرم در لیتر نقش مؤثری در تولید ریزغده ریشه داشت. همچنین ترکیب چهار میلی‌گرم در لیتر BA و 0/5 میلی‌گرم در لیتر IAA الغا ساقه از گل خویش را افزایش داد. با این همه ساقه‌های باززایی شده در محیط کشت دارای 0/5 میلی‌گرم در لیتر BA و 0/1 میلی‌گرم در لیتر IAA رشد قابل ملاحظه‌ای داشتند. تنظیم کننده رشد GA3 منجر به افزایش حجم ریز غده ریشه توام با کالوس زایی شد.

Authors

فرشته مشیری

کارشناس ارشد آموزشی گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی - دانشکده کشاورز

عبدالرضا باقری

استاد گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه فرد

سارا خسروی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی - دانشکده کشاو

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Fiore M.C. , Carimi F. , Carra, A. _ Sunseri ...
  • Grewal, S., 1996. Microtubers from somatic embryos of Bunium persicum. ...
  • Oroojalian, F., R. Ka S ra -Kermanshah _ and M. ...
  • Padmapriya, H., Karthikeyan, A.V.P., Jahir Hussain, G., Karthi, C., Velayutham, ...
  • نمایش کامل مراجع