CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر مدیریت مشارکتی با نگرش ارگونومی کلان بر بهره وری سازمانی از طریق متغیر میانجی توانمند سازی و مشارکت کارکنان (مطالعه موردی: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر مدیریت مشارکتی با نگرش ارگونومی کلان بر بهره وری سازمانی از طریق متغیر میانجی توانمند سازی و مشارکت کارکنان (مطالعه موردی: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس)
شناسه ملی مقاله: JR_TKJ-16-2_002
منتشر شده در در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

ناصر صدرا ابرقوئی - University of Science and Art
آفرین اخوان - University of Science and Art
محمدعلی شریعتمدار - University of Science and Art
رضیه سلطانی - Occupational Health Research Center, Department of Occupational Health Engineering, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

خلاصه مقاله:
مقدمه: ارگونومی با تحت تاثیر قرار دادن مستقیم محیط و ایجاد رضایت در کارکنان باعث ایجاد محصول یا خدمات با کیفیت، بهره وری سازمان و رضایت مندی مشتری می گردد. در واقع مشارکت نوعی سهیم و دخیل شدن در تصمیم گیری، برنامه ریزی و اجرا می باشد. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی و سنجش بررسی تاثیر مدیریت مشارکتی با نگرش ارگونومی کلان بر بهره وری سازمانی از طریق متغیر میانجی توانمند سازی و مشارکت کارکنان در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس انجام شد. روش بررسی: این تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی می باشد. برای انجام این تحقیق ۲۰۸ نفر از کارکنان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس در سال ۱۴۰۲ به روش نمونه گیری ساده بر اساس فرمول کرجسی و مورگان انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از چهار پرسش نامه استاندارد مدیریت مشارکتی، توانمندسازی کارکنان، بهره وری سازمانی و مشارکت کارکنان استفاده شده است. پایایی پرسش نامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت و برای روایی پرسش نامه ها از نسبت روایی محتوایی(CVR)  استفاده شد، تاثیر مدیریت مشارکتی با نگرش ارگونومی کلان بر بهره وری سازمانی با استفاده از آزمونt  زوجی مورد بررسی قرار گرفت، همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از دو نرم افزار آماری SPSS و AMOS استفاده شد. نتایج: ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه استاندارد مدیریت مشارکتی، توانمندسازی کارکنان، بهره وری سازمانی و مشارکت کارکنان به ترتیب ۸۰۳/۰، ۷۵۵/۰، ۷۹۰/۰ و ۹۴۶/۰ به دست آمد و مقدار  CVRپرسش نامه ها به ترتیب ۱، ۹۹/۰، ۱ و ۱ محاسبه شد و لذا روایی و پایایی پرسش نامه ها مورد تایید قرار گرفت. این پژوهش نشان داد که مدیریت مشارکتی بر توانمندسازی کارکنان با نگرش ارگونومی کلان و بهره وری تاثیر مثبت و معناداری دارد (۰۳۴/۰ p =). تاثیر مثبت توانمندسازی کارکنان بر بهره وری سازمان با نگرش ارگونومی کلان و مشارکت کارکنان تایید گردید (۰۴۱/۰ p =). در نهایت نقش میانجی توانمندسازی کارکنان و مشارکت کارکنان بر بهره وری سازمانی تایید شد (۰۳۱/۰ p =). نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، به کارگیری ارگونومی کلان منجر به افزایش قدرت پذیرش کارکنان و التزام به تغییرات می شود و مناسب ترین کمک را به بهبود ایمنی، رضایت و بهره وری آنها می کند.

کلمات کلیدی:
participatory management, macro ergonomics, organizational productivity, mediating variable, employee empowerment, مدیریت مشارکتی, ارگونومی کلان, بهره وری سازمانی, متغیر میانجی, توانمندسازی کارکنان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2045913/