بررسی تأثیر جنتامایسین بر کنترل عوامل بیماری زا در کشت درون شیشه ایی کنگرفرنگی

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,072

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_548

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

آلودگی قارچی باکتریایی از شایع ترین عوامل از بین رفتن گیاهان در شرایط درون شیشه ای است و تولید یک ریز نمونه عاری از عوامل میکروبی یکی از وقت گیرترین مراحل کشت بافت است. گیاه کنگر فرنگی با داشتن ترکیبات پلی فنلی و آنتی اکسیدانی در صنایع داروسازی اهمیت ویژه ایی یافته است. و امروزه استفاده از کشت بافت به عنوان یک تکنیک جهت افزایش تولید متابولیک های ثانویه کنگر فرنگی گسترش یافته است ولی به دلیل حساسیت جوانه زنی بذر در این گیاه به غلظت بالای کلراکس حذف کامل آلودگی داخلی بسیار مشکل است به همین دلیل استفاده از آنتی بیوتیک جنتامایسین به همراه ضد عفونی سطحی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور گروهی از جوانه ها پس از استریل سطحی به محیط کشت جامد حاوی 50 میلی گرم در لیتر جنتامایسین منتقل شدند و گروهی دیگری از جوانه های تولید شده از بذر قبل از انتقال آن به محیط کشت MS 1.2 در محلول 100 میلی گرم در لیتر جنتامایسین به مدت 30 دقیقه قرار گرفتند و سپس به محیط کشت منتقل شدند نتایج نشان داد که هر چند وجود جنتامایسین در محیط به طور قابل توجهی آلودگی را مهار کرد ولی مانع رشد گیاهچه های درون محیط شدند و گیاهچه های تولید شده در مقایسه با گروه شاهد بسیار کوچک و ضعیف بودند و پس از گذشت 2 هفته به تدریج برگ های ابتدایی زرد و قهوه ایی شدند. همچنین غوطه ور کردن جوانه ها پس از استریل سطحی در جنتامایسین در کنترل عوامل میکروبی موفق بود ولی گیاهچه ها پس از گذشت 3 الی 4 روز نکروزه و به تدریج از بین رفتند.

Authors

آتنا تنوری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عظیم قاسم نژاد

گروه باغبانی دانشگاه و منابع طبیعی گرگان

مهدی علیزاده

گروه باغبانی دانشگاه و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • تالیف؛ پیریک، آر.ال. ام. ترجمعه؛ باقری، ع.ا، صفاری.م.1376. مبانی کشت ...
  • Leifert, C. & Casselles, A. C. (2001). Microbial hazards in ...
  • Ryan, J. (2008). Understanding and managing cell culture contam inations. ...
  • نمایش کامل مراجع