تأثیر تنظیم کننده های رشد گیاهی بر تولید و نگهداری کالوس کنگرفرنگی

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 421

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_549

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

استفاده روزافزون از داروهای گیاهی در اکثر کشورهای جهان باعث افزایش تقاضا برای این ترکیبات با ارزش شده است و از آنجا که این ترکیبات در مقدار کم در گیاه وجود دارند، کاربرد تکنیک های بیوتکنولوژی بویژه کشت بافت، تولید این ترکیبات را در شرایط درون شیشه ای ممکن می سازد. آرتیشو از قدیم یترین گیاهانی است که طی هزاران سال جهت اهداف غذایی و دارویی کشت شده و امروز به دلیل ترکیبات آنتی اکسیدانی غنی خود و با وجود گسترش بیماری ها و ناهنجاری های ناشی از افزایش استرس های اکسیداتیو به بدن نیاز بیشتری به آنها احساس م یشود. در تحقیق حاضر به بررسی اثر چند تنظیم کننده رشد گیاهی بر انگیزش و نگهداری کشت های کالوس در شرایط درون شیش هایی پرداخته شده است. ریزنمونه های تهیه شده از گیاهچ ههای آرتیشو در محیط جامد MS همراه با غلظ تهای مختلفی از بنزی لآدنین BA نفتالی ناستیک اسید NAA و ایندول استیک اسید کشت شدند و پس از 28 روز بهترین تیمار کالوس زایی مشخص شد. نتایج نشان داد که در میان تیما رهای هورمونی اعمال شده، تیمار 10 میلی گرم در لیتر BA 5میلی گرم در لیتر NAA و 0/1 میلی گرم در لیتر GA3 با تیمار 10 میلی گرم در لیتر BA2 میلی گرم در لیتر NAA و 0/1 میلی گرم در لیتر GA3 از نظر کالوس دهی بیشترین میزان کالوس را داشته و اختلاف معنی داری با هم از نظر زمان القاء کالوس و وزن تر نداشتند. با این وجود نسبت به سایر تیمارها از هر دو نظر در ارجهیت بودند. بررسی واکشت کالوس ها نشان داد تمام تیمارهای اعمال شده در وضعیت مناسب بودند، اما تیمار 2 میلی گرم در لیتر BA 5 میلی گرم در لیتر NAA بهترین شرایط رشد را برای کالوس ها فراهم نمود. همچنین در این تیمار میزان قهوه ای شدن ناشی از تجمع فنل در حداقل بوده است. لازم به ذکر است که مشاهدات بیانگر عدم کارایی IAA در کالوس زایی است.

Keywords:

آرتیشو , تنظیم کننده های رشد , کالوس زایی , کشت بافت

Authors

آتنا تنوری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عظیم قاسم نژاد

گروه باغبانی دانشگاه و منابع طبیعی گرگان

مهدی علیزاده

گروه باغبانی دانشگاه و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سرآبادانی تفرشی، ، اسیدی، .، بی‌متام.ر، دوازده امامی، س.1387. بررسی ...
  • Odutayo, O.I., Akinrimisi, F.B. Ogunbosoye, I and Oso, R.T., 2005 ...
  • نمایش کامل مراجع