بررسی اثرات اکسین مصنوعی IBA , NAA بر ریشه زایی گیاهچه های باززایی شده دو رقم میخک Dianthus caryophyllus L در شرایط درون شیشه ای

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 813

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_555

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

غالبا ریزازدیادی میخک Dianthus caryophyllus L. در محیط کشت های جامد صورت می گیرد. یکی از محیط کشت های مرسوم تجاری که می تواند کاربردهای زیادی در تولید تجاری میخک داشته باشد، محیط کشت MS می باشد. غلظت هورمون ها در محیط کشت روی ریشه زایی گیاهچه های باززایی شده بسیار موثرند. در این آزمایش ابتدا ریزنمونه های جوانه جانبی دو رقم میخک Innove Orange Bogr و Eskimo Mogr در محیط کشت جامد MS موراشی و اسکوگ) حاوی 1 میلی گرم در لیتر ) BA باززا شدند و سپس به منظور بررسی اثرات غلظت های مختلف اکسین بر ریشه زایی شاخساره های باززایی شده، از هورمون IBA و NAA در سطوح 0 ، 0/5 ، 1/5 ، 2/5 و 3/5 میلی گرم در لیتر استفاده گردید. آزمایش بصورت فاکتوریل و در غالب طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که بین دو رقم میخک اختلاف معنی داری از نظر درصد ریشه زایی وجود دارد، بطوریکه بیشترین درصد ریشه زاییِ رقم Eskimo Mogr 83% و رقم Innove Orange Bogr 98% به ترتیب در محیط کشت حاوی 0/5 میلی گرم در لیتر NAA و 1/5 میلی گرم در لیتر IBA بدست آمد. همچنین تعداد و طول ریشه های تولید شده بطور معنی داری تحت تاثیر نوع هورمون اکسین قرار گرفت. بیشترین تعداد و طول بدست آمد. همچنین تعداد و طول ریشه های تولید شده بطور معنی داری تحت تاثیر نوع هورمون اکسین قرار گرفت. بیشترین تعداد و طول 1/5 تا 2/5 میلی گرم در لیتر IBA و NAA مشاهده شد، درصورتیکه بیشترین درصد ریشه زایی در محدوده 0/5 تا 1/5 میلی گرم در لیتر این دو هورمون مشاهده شد. با افزایش غلظت اکسین تا 0/5 میلی گرم در لیتر، درصد ریشه زایی افزایش یافت، اما غلظت های بیشتر از این مقدار باعث کاهش درصد ریشه زایی شد.

Authors

مهدیه خرازی

دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مش

حسین نعمتی

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

علی تهرانی فر

دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

عبدالرضا باقری

استاد گروه بیوتکنولوژی و ب هنژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پیریک، آرال.ام. 1376. مبانی کشت‌بافت گیاهی. ترجمه باقری، ع. و ...
  • Ali, A., Afrasiab, H., Naz, S., Rauf, M., and Iqhbal, ...
  • Cuzzuol, G.R.F., Gallo, L.A., and Crocomo, _ 1996. Rooting of ...
  • Farooq, A.. Mandal, B.B., and Sandhya, G. _ Effect of ...
  • Ilahi, I., Aziz, F., and Jabeen, M. 1995. Tissue culture ...
  • Jagannatha, J., Ashok, T.H., and S athyanarayana, B.N. _ In ...
  • Mii, M., Buiatti, M., and Gimelli, F. 1990. Carnation, In: ...
  • Salehi, H. 2006. Can a general shoot proliferation and rooting ...
  • نمایش کامل مراجع