انتقال ژن به گندم رقم تجن به روش این پلنتا

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,135

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_665

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

گندم مهم‌ترین گیاه زراعی ایران و جهان است و هرگونه فعالیتی برای ایجاد مقاومت در برابر تنش‌های زنده و غیره × این گیاه حایز اهمیت می‌باشد. تکنیک این پلنتا از روش‌های انتقال ژن وابسته به اگروباکتریوم است که اخیراً مورد توجه بوده و باعث تناور سیستم کشت بافت روشی ساده و پر بازده را برای تراریزش گیاهان بنا نهاده است. به منظور گسترش و بهینه‌سازی این روش برای ارقام داخلی در تحقیق حاضر سعی شده تا دو ژن بار و گاس از طریق مایه کوبی با هم اگروباکتریوم تویمفسینس سویه LBA4401 حاوی وکتور pCAMBIA3301 و اعمال سیستم خلع به ژنوم گندم رقم تجن Triticum aestivum L. منتقل شود. برای این کار بذور جوانه زده گندم در یک طرح کاملاً تصادفی در هشتی مشاوره در محیط کشت ( MS باب معطر)، تعداد سوزن زنی (دوبار و سه بار) و نهایتاً طول دوره هم کشتی متفاوت (دو روز در سه روز) توسط سوزن آغشته به باکتری در ناحیه کلئوپتیل تلقیح شدند. بذور تلقیح شده با غوطه‌ور سارز در محلول باکتری هادی استوسیرینگون به مدت 15 دقیقه تحت شرایط خلعقرار گرفتن. پس از طی مدت هم کشتی بذوربا قرار گرفتن در محلول سفاتاکسیم ( 1000ppm ) تیمار شدند و سپس در گلدان‌های حاوی ورمی کولیت کشت شده و در گلخانه رشد داده شدن. آزمون گاس سنجی و همچنین آزمون مقاومت افراد درگیر در مقابل علف کش بیشتر بین ما فرق این دو ژن را در گیاهان T0 در شرایط تلقیح محیط MS دوباره سوزن زنی مدت زمان سه روز هم کشتی نشان داد.

Authors

جمیله قاسمی اسفهلان

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات - دانشکده کشاورزی - دانشگاه آزاد واح

علیرضا تاری نژاد

استادیار گروه بیوتکنولوژی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

ورهرام رشیدی

استادیار گروه اصلاح نباتات - دانشکده کشاورزی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

مرتضی کوثری نسب

استادیار گروه اصلاح نباتات - دانشکده کشاورزی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Farsi, M., Zolala, J./2006/. Principle of Plant Biotechnology. Publication ofMashhad ...
  • Kazemi Arbath, H. /2005/. Cereal Morphology and Physiology. Tabriz university ...
  • Supartana, P., T. Shimizu., M. Nogawa, H. Shiori., T. Nakajima., ...
  • نمایش کامل مراجع