CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر اختلاط الکل های مختلف بر ویژگی های خمیر کاغذ حاصل از فرآیند جزءجزءسازی دی اکسید گوگرد- الکل-آب (SAW)

عنوان مقاله: تاثیر اختلاط الکل های مختلف بر ویژگی های خمیر کاغذ حاصل از فرآیند جزءجزءسازی دی اکسید گوگرد- الکل-آب (SAW)
شناسه ملی مقاله: JR_IJWP-15-2_001
منتشر شده در در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی اصغر تاتاری - دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و مهندسی کاغذ، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
محمدرضا دهقانی فیروزآبادی - دانشیار گروه علوم و مهندسی کاغذ، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
علی قاسمیان - استاد گروه علوم و مهندسی کاغذ، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

خلاصه مقاله:
تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر اختلاط انواع مختلف الکل ها شامل متانول، ایزوپروپانول و ۲-متیل- ۲-پروپانول با اتانول (الکل متداول در فرآیند جزءجزءسازی SAW) بر ویژگی های خمیر کاغذ حاصل انجام گرفته است. درصد اختلاط هر یک از سه الکل ذکر شده با اتانول به میزان صفر، ۵، ۱۰، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد در نظر گرفته شد. در این تحقیق از چوب کاج الدار (Pinus eldarica) برای عملیات تهیه خمیر کاغذ استفاده گردید. بر اساس نتایج، ضرایب زاویه رگرسیون خطی رابطه بین عدد کاپا و لیگنین باقی مانده در خمیر کاغذ مربوط به جزءجزءسازی با اتانول، متانول، ایزوپروپانول و ۲- متیل ۲-پروپانول به ترتیب ۱۵۳/۰، ۱۵۱/۰، ۱۵۱/۰ و ۱۴۸/۰ بود. با افزایش درصد متانول (از صفر به ۱۰۰ درصد وزنی/ وزنی) در اختلاط با اتانول، مقدار لیگنین باقی مانده و بازده کل خمیر کاغذ (بدون هیچ گونه وازده) افزایش می یابد. با توجه به شکل گزینندگی، با اضافه کردن ۵ الی ۱۰ درصد از هر یک از سه الکل مورد بررسی به جای معادل وزنی اتانول، خمیر کاغذ حاصل ویژگی های متفاوتی خواهد داشت. اضافه کردن این مقدار متانول موجب افزایش بازده خمیر کاغذ همراه با افزایش درصد لیگنین آن می شود. افزودن این مقدار ۲- متیل۲- پروپانول موجب کاهش بازده خمیر کاغذ همراه با افزایش درصد لیگنین آن می گردد و اضافه نمودن این مقدار ایزوپروپانول موجب کاهش مقدار لیگنین خمیر کاغذ همراه با کاهش بازده آن می شود. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که امکان استفاده از الکل های متانول و ایزوپروپانول به صورت خالص و یا در ترکیب با اتانول در فرآیند SAW وجود دارد.

کلمات کلیدی:
اختلاط الکل ها, بازده خمیر, دی اکسید گوگرد- الکل- آب (SAW), فرآیند جزء جزء سازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2055684/