CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تطبیقی مفاهیم معنویت و رضایت از زندگی در نهج البلاغه و روانشناسی مثبت گرا

عنوان مقاله: بررسی تطبیقی مفاهیم معنویت و رضایت از زندگی در نهج البلاغه و روانشناسی مثبت گرا
شناسه ملی مقاله: JR_IMQV-3-4_002
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالله آزاد - Department of Islamic Jurisprudence and Fundamentals, Bojnurd Branch, Islamic Azad University, Bojnurd, Iran

خلاصه مقاله:
این مقاله به بررسی تطبیقی مفاهیم معنویت و رضایت از زندگی در دو منبع مهم نهج البلاغه و روانشناسی مثبت گرا پرداخته است. معنویت در نهج البلاغه به عنوان ارتباط عمیق و مستقیم با خداوند و تقوا تعریف شده، در حالی که در روانشناسی مثبت گرا به عنوان جستجوی معنا و هدف در زندگی و ایجاد ارتباط با نیرویی بالاتر شناخته می شود. رضایت از زندگی در نهج البلاغه به عنوان یک حالت روانی و معنوی، نتیجه پذیرش تقدیر الهی و قناعت است. در روانشناسی مثبت گرا، رضایت از زندگی به عنوان یک حالت ذهنی و روانی مثبت شامل ارزیابی های شناختی و عاطفی افراد از زندگی تعریف می شود. نتایج تحقیق نشان داد که هر دو دیدگاه بر اهمیت معنویت و رضایت از زندگی تاکید دارند، اما روش ها و رویکردهای هر یک متفاوت است. این تفاوت ها می تواند مکمل یکدیگر در ارتقاء کیفیت زندگی و افزایش رضایت از زندگی مورد استفاده قرار گیرند. پیشنهادات تحقیق شامل بررسی عمیق تر تاثیرات آموزه های معنوی نهج البلاغه بر جنبه های مختلف بهزیستی روانی و مقایسه تطبیقی با سایر متون دینی و فلسفی است.

کلمات کلیدی:
Spirituality, Life Satisfaction, Nahj al-Balagha, Positive Psychology, Piety, Contentment, Psychological Well-being., معنویت, رضایت از زندگی, نهج البلاغه, روانشناسی مثبت گرا, تقوا, قناعت, بهزیستی روانی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2055887/