چالش های «دموکراسی» در کاوش های «هگل»
Publish place: Metaphysical Investigations، Vol: 5، Issue: 9
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 57
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIKHU-5-9_005
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1403
Abstract:
هگل، با بررسی «انقلاب فرانسه» و پیامدهای ناگوار آن، دموکراسی را گونه ای از زمام داری تودهای میدانست که نه تنها حقوق اساسی افراد و خصوصا «اقلیتها» پاس داشته نمی شود، بلکه آزادی نیز از طریق آن محقق نمیشود و به همین دلیل نیز فاقد عقلانیت است. ازهمینرو، او حق رای همگانی را نیز مردود میشمارد. چراکه دموکراسی نقش نمایندگی در حیات سیاسی را تا حد امکان فرو میکاهد و حتی تمایل به لغو آن دارد، لذا در چنین وضعیتی فرد نمیتواند نمایندهای داشته باشد و با استیلای رای همگانی، رای فرد آن قدر بیاهمیت و ناچیز میشود که بیمیلی و بیعلاقگی گسترش مییابد و پیامد آن چیزی جز «جباریت اکثریت» نخواهد بود. درنتیجه، مردم نیز به تبع آن برای کسب منافع مادی و پیجویی امیال و انگیزههای آنی خویش رای خواهند داد. در این مقاله، دیدگاه نقادانه هگل به دموکراسی و چالشهای آن و راهکار وی برای شیوه زمام داری مطلوب مورد واکاوی قرار میگیرد.
Keywords:
Democracy , Hegel , freedom , the tyranny of the majority , French Revolution , individual right , دموکراسی , هگل , آزادی , جباریت اکثریت , انقلاب فرانسه , حقوق فردی
Authors
جواد ترکاشوند
Imam Khomeini International University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :