CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برآورد میزان تمایل به پرداخت مصرف کنندگان به منظور بهره مندی از محصولات ارگانیک: کاربرد روش دو مرحله ای هکمن (نمونه پژوهشی: خیار ارگانیک استان مازندران)

عنوان مقاله: برآورد میزان تمایل به پرداخت مصرف کنندگان به منظور بهره مندی از محصولات ارگانیک: کاربرد روش دو مرحله ای هکمن (نمونه پژوهشی: خیار ارگانیک استان مازندران)
شناسه ملی مقاله: JR_EIAP-5-10_017
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید حسین پورمظفر - دانشجوی کارشناسی اقتصاد کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
قاسم لیانی - دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز
سعید شهابی آهنگرکلایی - دانشجوی کارشناسی اقتصاد کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حامد رفیعی - استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
با توجه به اهمیت و رونق بازارهای جهانی محصولات ارگانیک، توجه به کشت و توسعه ی بازارهای این محصولات از اهمیت خاصی برخوردار است. در این مطالعه که به صورت موردی بر روی بازار محصول خیار ارگانیک انجام شده است، تعداد ۳۰۸ پرسشنامه از ساکنان شهرستان های استان مازندران و بصورت نمونه گیری تصادفی در سال ۱۳۹۰ جمع آوری شد. به منظور دست یابی به نتایج مورد نظر در این مطالعه از الگوی توبیت و روش دو مرحله ای هکمن استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که مصرف کنندگان طبقات مختلف تمایل به پرداختی، حدود ۵/۲۲۷۶ ریال بیشتر از خیار غیرارگانیک داشته اند. آثار هر یک از متغیرهای جنسیت، سن، درآمد خانوار، میزان مصرف ماهانه خیار، آشنایی با محصولات ارگانیک بر میزان تمایل پرداخت افراد تاثیر معنی داری داشته اند، به گونه ای که غیر از متغیرهای جنسیت که رابطه منفی با تمایل به پرداخت بیشتر برای محصولات ارگانیک دارد، سایر متغیرها با احتمال پذیرش مبلغ پیشنهادی رابطه مثبت دارند. به منظور توسعه بازار محصولات ارگانیک توصیه می شود که تفکیک بازار در این نوع محصولات صورت گرفته و بازار این محصولات به طور جداگانه برای استفاده مصرف کنندگان محصولات ارگانیک در نظر گرفته شود. همچنین، با توجه به میزان اثر هر یک از متغیرهای مورد بررسی و با توجه به این که تولیدکنندگان این محصولات، روستانشینان می باشند؛ بهبود توزیع درآمد و سیاست های ترویجی و آموزشی در افزایش مصرف و تمایل پرداخت افراد و در نهایت بهبود رفاه روستانشینان موثر خواهد بود.

کلمات کلیدی:
ارگانیک, محیط زیست, تمایل به پرداخت, مدل توبیت, روش دو مرحله ای هکمن

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2059336/