CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارایه مدلی جهت انتخاب تامین کننده سبز با رویکرد تصمیم گیری چندمعیاره (مطالعه ی موردی: شرکت های منتخب کاشی و سرامیک استان یزد)

عنوان مقاله: ارایه مدلی جهت انتخاب تامین کننده سبز با رویکرد تصمیم گیری چندمعیاره (مطالعه ی موردی: شرکت های منتخب کاشی و سرامیک استان یزد)
شناسه ملی مقاله: JR_EIAP-5-10_009
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید حبیب اله میرغفوری - دانشیار و عضو هیئت علمی گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری، دانشگاه یزد
زهرا صادقی آرانی* - دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران
فاطمه عزیزی - دانشجوی دکتری مدیریت گردشگری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی

خلاصه مقاله:
امروزه، مدیریت محیطی برای شرکت ها با تاکید بر حفاظت از محیط زیست به یکی از مهم ترین مسایل مشتریان، سهامداران، دولت ها، کارکنان و رقبا تبدیل شده و فشارهای جهانی سازمان ها را ملزم به تولید محصولات و خدمات سازگار با محیط زیست می کند. این چالش منجر به ایجاد مفهوم جدیدی به نام مدیریت زنجیره ی تامین سبز در حوزه کسب و کار شده که ترکیبی از تفکر محیطی و زنجیره ی تامین است. مطرح شدن استان یزد به عنوان قطب صنعت کاشی و سرامیک ایران از یک سو و آلایندگی بالای این صنعت از سوی دیگر، مسوولان را به رعایت قوانین محیط زیست و تولید کالاهای سازگار با محیط ملزم می سازد. به این منظور، انتخاب شرکت هایی که در زنجیره ی تامین کاشی و سرامیک حافظ محیط زیست باشند، می تواند به عنوان یک مزیت رقابتی برای سازمان به شمار رود. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف رتبه بندی شرکت های منتخب کاشی و سرامیک استان یزد از لحاظ میزان سبزبودن انجام گرفته است. تحقیق حاضر، با بررسی وسیعی از معیارهای زنجیره ی تامین سبز، یک چارچوب جامع برای بررسی میزان سبزبودن زنجیره ی تامین ارایه داده که در این بررسی، علاوه بر معیارهای مالی و مشهود، به معیارهای کیفی و نامشهود نیز اشاره شده است. به این منظور، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده که میزان سبز بودن زنجیره ی تامین را در شش معیار کلی شامل تامین و خرید سبز، طراحی سبز، تولید سبز، حمل و نقل سبز، بسته بندی سبز و هزینه های تولید سبز ارزیابی می کند. در نهایت، برای رتبه بندی این شرکت ها از دو تکنیک تصمیم گیری چند معیاره پرومته و میانگین گیری وزنی مرتب شده استفاده شده است.

کلمات کلیدی:
زنجیره ی تامین سبز, عملکرد محیطی, میانگین گیری وزنی مرتب شده (OWA), پرومته, شرکت های کاشی و سرامیک استان یزد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2059344/