مقایسه گیاه پالایی شمعدانی و کلم زینتی در حذف آلاینده های نفتی و فلزات سنگین سرب و کادمیم

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 117

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JNREE-2-5_002

تاریخ نمایه سازی: 8 شهریور 1403

Abstract:

مقدمه: آلودگی خاک به هیدروکربن های نفتی و فلزات سنگین از مشکلات مربوط به جوامع صنعتی می باشد. روش های متعددی برای حذف آلاینده های از خاک وجود دارد. گیاه پالایی روشی همگام با محیط زیست است که با استفاده از گیاهان آلاینده ها از خاک حذف می گردند. هدف از این تحقیق بررسی پاکسازی خاک از آلودگی های نفتی و همچنین فلزات سنگین( سرب و کادمیم) با استفاده از دو گیاه زینتی کلم زینتی و شمعدانی معطر بود.

مواد و روش ها: تعداد ۴۰ نمونه شامل ۲۰ نمونه خاک و ۲۰ گیاه انتخاب شدند. خاک ها در سه رده پا ( شاهد)، نیمه آلوده و کاملا آلوده انتخاب شدند. ۸ هیدروکربن و دوفلز سنگین مورد بررسی قرار گرفتند. از دستگاه HPLC جهت سنجش فلزات سنگین استفاده شد. برای بررسی هیدروکربنهای نفتی از دستگاه اسپکتروفتومتر استفاده شد.

نتایج و بحث: بیشترین میزان تجمع در تجمع هیدروکربن در شمعدانی در خاک نیمه آلوده مربوط به تترادکان (۱۶.۰۲۱ mg/Kg) در بافت خشک و اثری از تجمع تری دکان و پنتادکان در بافت تازه و خشک شمعدانی دیده نشد. در کلم زینتی بیشترین مقدار تجمع مربوط به دکان ( ۱۹.۶۹mg/Kg) در بافت تازه و کمترین میزان تجمع مربوط به نونان(۰.۶۵۹ mg/Kg) در بافت خشک دیده شد.

نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که هر دو گیاه زینتی بکار رفته در تحقیق برای گیاه پالایی مناسب بودند. در حذف آلودگی های نفتی، گیاه شمعدانی معطر، عملکردی بهتری از خود نشان داد. داشته است. کلم زینتی در حذف فلز سنگین کادمیوم راندمان بالاتری داشت.

Authors

شهرزاد خرم نژادیان

Department of environment, Damavand Branch, Islamic Azad University, Damavand, Iran

سمیرا عابدینی

گروه محیط زیست، واحد دماوند ، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران .