ترجمه، بومی سازی و بررسی اعتبار و پایایی ابزار سنجش دانش سواد سلامت روان در دانش آموزان ایرانی
Publish place: Tolooebehdasht Journal، Vol: 23، Issue: 2
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 37
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-23-2_005
تاریخ نمایه سازی: 17 شهریور 1403
Abstract:
مقدمه: اهمیت سواد سلامت روان به عنوان یک مولفه ضروری برای افزایش دانش و تغییر نگرش نسبت به سلامت روان و بیماری روانی در دانش آموزان مدارس شناخته شده است. هدف این مطالعه ترجمه، بومی سازی و بررسی روایی و پایایی ابزار سنجش دانش سواد سلامت روان در دانش آموزان ایرانی می باشد.
روش بررسی: نسخه انگلیسی ابزار سنجش دانش سواد سلامت روان با ۲۸ سوال دانش و ۸ سوال نگرش در مورد اختلالات روانی، به فارسی ترجمه شد. سپس روایی پرسشنامه توسط ۱۲ نفر از متخصصین بررسی و مورد تایید قرار گرفت. برای محاسبه پایایی، ۳۰ نفر از شرکت کنندگان نسخه فارسی پرسشنامه را دو بار در فواصل دو هفته ای تکمیل کردند.
یافته ها: در ترجمه ابزار دو سوال با فرهنگ ایرانی تطابق و بومی سازی شد. میانگین شاخص روایی محتوا گویه ها عدد ۰.۸۸ بدست آمد. و در نسبت روایی محتوا سوالات ۴، ۵، ۲۹، ۳۵، غیرقابل قبول بودند. شاخص ضریب آلفای کرونباخ سوالات دانش سلامت عمومی و نگرش در مورد اختلالات روانی دانش آموزان به ترتیب۹۶/۰ و ۸۶/۰ بدست آمد. و همبستگی پیرسون سوالات بخش دانش ۹۳/۰ و نگرش ۷۶/۰ بود که ضریب پایایی قابل قبول است.
نتیجه گیری: سنجش دانش سواد سلامت روان اولین ابزاری است که در ایران ترجمه و بومی سازی شد که به طور خاص برای دانش آموزان دبیرستانی طراحی شده است. پیشنهاد می شود از ابزار سنجش دانش سواد سلامت روان برای افزایش دانش و کاهش انگ بیماری روانی در راستای ارتقاء سواد سلامت روان در مدارس استفاده شود.
Keywords:
Authors
بتول زیدآبادی
Sirjan School of Medical Sciences
مهسا خدایاریان
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
رضا صادقی
Sirjan School of Medical Sciences
سارا جام برسنگ
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :