بررسی فرآیند تصمیم گیری در مبتلایان به افسردگی از دریچه اقتصاد رفتاری: یک مطالعه مروری
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 40
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-23-5_007
تاریخ نمایه سازی: 18 شهریور 1403
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: افسردگی با مشکلاتی در تعاملات و ارتباطات اجتماعی همراه است. اکثر تحقیقات انجام شده در این حوزه از وظایف غیرتعاملی استفاده می کنند. تئوری بازی های اقتصادی به عنوان شاخه ای از اقتصاد رفتاری می تواند ابزار جدیدی برای بررسی تعاملات و تصمیم گیری های اجتماعی در شرایط تعاملی و پویا ارائه دهد و به درک بهتر اختلالات عصبی _روانی کمک کند. در این پژوهش، با مرور سیستماتیک در مقالات، تئوری بازی های اقتصادی، نحوه تصمیم گیری افراد افسرده در موقعیت های تعاملی بررسی شده است.
روش ها: به روش مرور سیستماتیک، از پایگاه های داده Scopus و Web of Science تعداد ۴۵ مقاله مرتبط از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ استخراج شد. پس حذف مقالات تکراری و بررسی ملاک های ورود و خروج در نهایت تعداد ۲۳ مقاله که نحوه تصمیم گیری بیماران با علائم افسردگی را در بازی های اقتصادی بررسی کرده بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: یافته ها نشان داد عملکرد مبتلایان به افسردگی در بازی های اقتصادی متفاوت از گروه سالم است. این تفاوت ها در دو گروه مولفه های شناختی و اجتماعی قابل بحث هستند. مولفه شناختی به زیر مولفه های نظریه ذهن، طرحواره شناختی منفی، سوءگیری در ادراک و پردازش شناختی محدود و همچنین مولفه اجتماعی به زیر مولفه های اجتناب اجتماعی، مقایسه و رقابت اجتماعی و اعتماد بین فردی طبقه بندی شدند.
نتیجه گیری: بازی های اقتصادی ممکن است به شناسایی انتخاب های غیر بهینه و ناسازگار مرتبط با اختلال افسردگی کمک کنند و بنابراین ابزار قدرتمندی برای کشف نشانگرهای شناختی و اجتماعی نامزد در اختلال افسردگی ارائه دهند.
واژه های کلیدی: افسردگی، اقتصاد رفتاری، بازی های اقتصادی، تصمیم گیری، تعاملات اجتماعی
Keywords:
Authors
سیده سارا شاکری
Alzahra University
روشنک خدابخش پیرکلانی
Alzahra University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :